On näköjään ilmaantunut jostain kummasta viikon tauko päivityksiin. Suurimmat muutokset arkeen on tuonut Mutkan vierailu Turussa meillä kotona, joka siis jatkuu edelleen. Katotaan nyt miten pitkään se siellä viihdyttää meidän vanhuksia, mutta ainakin siihen saakka kunnes haava on kunnolla parantunut. Mutka meinaan itsenäisesti suoritti tikkien poistoa tuossa alkuviikosta, joten siirtyi sinne 24/7-tyyppiseen valvontaan. Ilmeisesti ihan hyvin on mennyt ja jalkakin on paranemaan päin. 

Meillä kotona taas olo on aika lepposta parhaillaan. Mika on ollut Levillä perjantaista saakka ja tulee vasta huomenna kotiin. Ritnin kanssa ollaan vietetty laatuaikaa kaksistaan. Lähinnä siivottu, lenkkeilty ja vähän treenattu. Isosti myös oltu vaan. Se on kyllä niin huomaamaton kaveri. Nyt se tossa sohvalla vieressä makaa, mutta muuten se on yksikseen tuolla khh:n puolella. Yöt ollaan nukuttu samalla tyynyllä ja aamulla se viihdyttänyt mua heitellen ydinluita pitkin sänkyä. Kopitellut siis niillä.  

Viime sunnuntaina käytiin Katin kanssa treenaamassa agilityä hallilla ja Ritnillä pyyhki ihan hyvin. Mun tavoitteena oli tehdä pieni rata, jossa tulisi käyttöön perusohjauksia ja valtavasti liikkumisia. Vähän ahdistaa kun ei oo sellasta ohjelmaa jolla vois tehdä noita ratapiirustuksia. Tai olihan mulla sellanen, mutta siitä meni se maksuton kausi ohi. En viittis siitä kuitenkaan maksaakaan. Onkohan ilmaista sellasta olemassa...? No enivei, sain toteutettua kaikki tavoitteeta ja hauskaa oli. Ritva-Rätvänä oli jälleen oikein kuulolla ja tarkkana. Eli hyvässä vireessä. Loppuun hinkattiin vähän vielä takaaleikkausta, jossa mun on oltava tarkkana etten tee vartalolla liian voimakasta käännöstä, jolloin Ritni lukee sen käännökseksi. 

Keskiviikkona oli Juhan treenit normaalisti ja rata oli hauska hyppäri. Edellisen viikon masennus oli tipotiessään ja saatiin kasaan hienoja pätkiä. Radalla tuli takaakiertoja ja leikkauksia sekä pyörityksiä. Testailin myös niistoa sekä sylkkäriä alun pyörityksen sijan. Sylkkäri vaatii treenaamista tollasissa paikoissa, sillä Ritni lukee sen herkästi väärin. Jos ois nyt se pirun ratapiirros tässä ni olis helpompi havainnollistaa. Niisto oli ok ja lopuksi pohdittiin, kumman tekisin kisatilanteessa. Kummatkin oli hyviä, mutta päätyisin varmaan pyöritykseen... Tälläkin kerralla viretila oli todella hyvä. Vauhti oli sopiva ja hyvin hallittavissa ja kyyti tuntui kivalta. Taitava rekku! Meidän treenit on nykyään keskiviikkoisin venyneet melko pitkään, lähes kymmeneen isosta porukasta johtuen. Musta muutaman tunnin treenit tuntuu oikeen hyvältä, koska meillä on koko kenttä käytössä ja toisella puolella pystyy treenaamaan omia juttuja siinä samalla odotellessa.

Lauantaina käytiin Katin kanssa taas hallilla tekemässä pientä treeniä. Tai oikeestaan vauhtitreeniä! Ensinnäkin koko treenin aikana tuli ainoastaan YKSI rima alas ja sekin mun omasta mokasta johtuen. Ajoin aivan päin persettä koko kohdan ja toisella ei ollut muuta mahdollisuutta. Huono minä. Rata oli kuitenkin kiva. Lähinnä kahden idioottineliön yhdistelmä isoilla väleillä, johon oli päätyhyppyjen tilalle laitettu suorat putket. Tuli taas sitä valssia ja leikkausta ja mun liikettä. Ritni oli todella hieno. Nyt voi jo sanoa, että se väläytteli mulle tulevaisuudenkuvia.  Ehkä siitä sittenkin tulee agilitykoira! Vire oli taas kohdillaan ja kesti toistoja hyvin. Edelleen mun pitää olla tarkkana noiden leikkausten kanssa, sillä jos teen todella kovan vartalo-ohjauksen ni se tuppaa lukemaan sen tiukaksi käännökseksi. Sitte jos sahaan yläkroppaa hyppyjen päällä ni ei todellaakaan tiedä (en mäkään tietäis ) mihin suuntaan sen haluun menevän. Inhottavaa on olla itse se jarru! 

Lauantaina treenasin hallilla myös tokoa ennen Katin tuloa. Tein ruutua alkuun. Pelkästään suoraa näytöllä ja ilman. En tajua, että mistä se keksii joka toisella kerralla niiden merkkien kiertämisen. Tarvii nyt hommata ne narut jos ne auttais sitä hahmottamaan sen. Toisinaan siis tekee ihan suoran ja täydellisen, mut toisinaan kiertää niitä. Yleensä aina vasemmalta ja sen etummaisen tötterön. Nyt meni myös vasen taka. Tein sitte näyttöjä vaan loppuun, jotta tajuis sen linjan eikä tekis tota kierrosta. Päänvaivaa... 

Sitte noudon pitoja sekä kääntymisiä kapulan kanssa. Pidot on nyt jo hyviä. Ei vaihda asentoa eikä pureskele. Kääntyminen oli myös ok. Pysyy nyt myös luovutuksen jälkeen paikoillaan. Loppuun tein ohjatun merkkiä kapulat paikoillaan. Tekee hyvin eikä ennakoi kapuloita. Suunnat on ollut ihan ok kapuloille, mutta nyt en ole niitä ottanut ettei sotke noudon pitotreenejä yleensä. Tarvii testata jossain vaiheessa taas.

Tänään sunnuntaina tehtiin sisällä kaukojen vaihtoja sekä metallia. Heheee, tarvii olla tarkkana ton kanssa. Nyt olen selkeesti palkannut sen niin pikaseen heti oikeasta vaihdosta, että meinaa laskea sellaseen pallotteluasentoon odottamaan palkkaa. Kestävyyttä lisää ja palkan odottelua. Tuppaa myös siirtämään nousussa yhtä etujalkaa. En tiedä miten sen saisin pois tai onko ees merkittävä... Vaatii pohtimista. Metalli oli hieno tänään. Sekä pidot, että itse nouto. Tein noudon ihan metrin matkalta lähinnä siksi, että ei altistu puremiselle ja treenin teemana oli lähinnä kääntyminen ja pito yleensä. 

Mukava viikonloppu ja viikko kokonaisuudessaan!