Eilen käytiin treenaamassa agilityä. Teemana oli putkien ohitukset. Nyt on pakattava laukkuun sellasia työkaluja joilla tilanteessa kuin tilanteessa päästään ohittamaan taitavasti vaikeimmatkin putkiansat. Jotain edellisen kerran treeneistä oli jäänyt päähän, eli nyt ei kertaakaan mennyt tuohon ansaan, vaikka miten oli tyrkyllä. Muuten illan treeneistä voi sanoa sen, että paljon on vielä opittavaa. Tämä viikko menee taas näitä maanantai illan kotiläksyjä tehdessä. Nyt ei ollenkaan aleta luistamaan näistä, kuten sillon aikanaa oman koulunkäynnin suhteen. ;) Tuli kyllä kehiteltyä vaikka ja mitä, jotta ei ois tarvinnu tehdä ja opetella. Koulut tuli käytyä, mutta en nyt siitä opiskelusta ikinä oikeen pitänyt. Sisulla mentiin ja sovellettiin. :) Nyt ei sovelleta. 

Jaakotus ja vastakäännös on nyt meille niitä juttuja joilla saan sen reippaasti kääntymään ja jarruttamaan jo ennakkoon. Pitää vaan tuossa jaakotuksessakin muistaa, että esteelle pitää ohjatakin, eikä ainoastaan rynkyttää kahdella kädellä vauhtia pois ihan esteen edessä. Ymmärsin myös eilen, etten ehkä ole ainoa joka tätä tyyliä harrastaa. Sitä näkyy surullisen paljon myös kisoissa ja on hirmu epäloogista koiralle. Rynkytetään, jotta vauhti tippuu. Samalla koira kysyy ja kysyy, jolloin ajautuu niin lähelle suoritettavaa estettä, että riman pysyminen ylhäällä on enää kysymysmerkki. Onnistuminen on lähes mahdotonta. Tähän lupaan tehdä omalta osaltani muutoksen. 

Mutta yhteenvetona jälleen avartava ja kiva treeni-ilta, josta muodostui lepakkovuoro ihan huomaamatta. Jälleen kerran kello oli puoli 11 illalla ja tunnin ajomatka kotiin edessä. Aamulla piti herätä kuudelta töihin, mutta nukuin pommiin. Eka kerta kymmeneen vuoteen. Oli aika jäätävä tunne. Onneksi alkaa kesäloma.... öö... kolmen työpäivän päästä. Neljä viikkoa olemista! 

Tänään tiistaina käytiin jälleen paimentamassa kuten aina. Tassut pakattuina, vaikka onkin jo ihan ok hyvässä kunnossa. Taidan vetää loppukesän noilla, sillä tuo kuukauden kierre oli niin ärsyttävä. Siitä syystä en myöskään tule starttaamaan syyskuun alun paimennuskisoissa vaikka varapaikalta varmaan päästäisikin. Nyt on tiedossa ensinnäkin kolmen viikon treenitauko vakkaritreeneissä ja tämä tassujuttu on osunut niin huonoon ajankohtaan näiden kisojen puolesta, että ensi keväänä/ kesänä sitte. Vähän kyllä ärsyttää, koska henkisesti olin jo asennoitunut starttaamaan, mutta ehkä parempi näin... Kai. 

Mutta ei hätää kaverit! Mehän päästään Ritvalaisen kanssa oikeisiin hommiin kisoihin! Viimeksi olin tuomarin sihteerinä ja nyt Ritni sai paikan tolppakoirana. Melko hienoa. Käytännössä pikkukoira saa tuoda varikolta lampaat jokaiselle kilpailijalle ja pitää ne paikoillaan hakukaaren päässä kunnes kilpailijakoirakko tulee hakemaan ne. Sikälimikäli ne lampaat joltakin kilpailijalta karkaa tai suoritus keskeytyy, pääsee pieni ruskea paimenpoika avittamaan hakuhommissa. Siinä on hieno kokopäivätyö meidän Ritvalaiselle!

Paimennukset meni muuten kivasti. Tein alkuun hakukaaria toisen koirakon kanssa vuorotellen isolla laitumella. Nyt tänään oikea oli parempi. Outoa. Normaalisti vasen on hyvä ja oikea niukempi. Muuten meni ihan kohtalaisesti. Alan olla jotenkin myös kriittisempi kaikkeen ja huomaan pyrkiväni täydellisyyteen. Kai sitte ollaan jossain määrin matkalla sinne tai sitä toivoisin. 

Toisella kierroksella poispäinajoa isolla pellolla isolla laumalla sekä sisäflänkkejä. Taitava Ritipii! Ajoi nyt tosi vahvasti hyvällä etäisyydellä musta ja myös sisäflänkit toimi hyvin. Ainoa minus tossa on se, että mun pitäis opetta sille nyt myös pienet flänkit ja niihin eri käskyt. Kas nyt käännän sen sisäflänkille reiteen taputuksella, mutta eihän se tulevaisuudessa toimi enää pidemmällä matkalla. Jos annan normaalin suuntakäskyn ajotilanteessa niin tulkitsee sen aina hakukaarelle lähetykseksi. Mietintämyssy  taas päähän. :)

Loppuun vielä perusjuttuja. Kun etutassut on hyvin teipattuina ja kestää, niin kannuskynnen yläpuolella olevasta yksittäisestä anturasta puuttuu pala. Voi kiesus sanon minä! Miten voi tasaisella isolla pellolla saada tuonkin taas aikaan! Noh, saattoi mennä maahanmenoissa kun ampuu täydestä vaudista maihin ja luistaa viimeisen metrin etujalat maassa. Mutta ärsyttää, voin kertoa. :(