MEISTÄ.

Miten tapasitte?

M:  Työpaikan koulutuksessa. Tein tikusta asiaa. Etsin Sallaa facebookista ja sen jälkeen keskustelimme työpaikan messengerissä päivittäin. Vein Sallan Suomenlinnaan syksyllä 2007 lenkille.

S: Työpaikan jutuissa oltiin nähty aikaisemminkin, mutta hauskinta tässä on se, että olin kirjautunut facebookiin tunti ennen kuin Mika laittoi kaveripyynnön. Onko se päivät pitkät vaan googlettanut ja etsinyt mua sieltä?! Olin siis ihmeissäni, että miten se koko juttu toimii, kun noin äkkiä sieltä ihmisiä alkaa löytymään!

Mihin ihastuit hänessä?

M: Ulkonäköön, positiivisuuteen ja maanläheiseen kunnianhimoon.

S: Ulkonäköön totta kai ensin, mutta jälkeenpäin rehellisyyteen ja siihen miten se elää meille kolmelle ja pitää omistaan huolta.

Missä olette samanlaisia?

M: Molemmat olemme vitsikkäitä. Kerron juttuja joille Salla nauraa. Samanlainen arvomaailma, Salla on ehkä hiukan realistisempi.

S: Nauretaan paljon, toisillemme ja itsellemme. Tykätään asioista ja tavaroista, jotka helpottaa ja mukavoittaa päivittäistä elämää. Niin ja kumpikin on omalla tavallaan kilpailuviettisiä, vaikka sitä ei näin kotona huomaakaan.

Millaista arkenne on?

M: Salla täräjää Mutkasta ja koirista, minä golfista tai mistä milloinkin. Elämä ei tunnu arkiselta.

S: Harrastetaan paljon ja kumpikin tykkää menestyä siinä mitä tekee. Siivotaan ja leikataan nurmikkoa ja oma elämäntehtäväni on suoristaa mattoja noiden kolmen jäljiltä. J Meille työ on se millä eletään ja vapaa-aika on tärkeintä.

Missä olette erilaisia?

M: Salla lienee edelleen realistisempi kuin itse. Minä taas olen hetkessä eläjä.  Salla taas taitaa olla hieman kypsempi monessakin asiassa… Äitihahmon tuntua.

S: Mikalle tulee aina sellasia hetken päähän pistoksia, jotka pitää osata kumota jo heti ajatusvaiheessa. Sen tapana on esimerkiksi istua olohuoneessa ja päättää, että tarvitsee uuden kotiteatterin koska vanhan johtoja ei jaksa virittää kiinni! Noissa ollaan täysin erilaisia! Mulla taitaa olla sellasta pidemmälle tähtäävää ajatusmallia enemmänkin.  

Mikä toisessa on parasta?

M: Salla on huolehtivainen ja lämminsydäminen ihminen.

S: Ei tarvitse miettiä toisen pärjäämistä. Se on yllättävän itsenäinen kun siihen tilanteeseen joutuu. Tykkään sen tavasta pitää perusasioista huolta.

Miten  hemmottelet häntä?

M: En ole mikään lahjojen ostaja, joten hemmottelut ovat arkisia asioita. Koirien ulkoilutusta ja jalkojen kutittamista.

S: Tähän kuuluu varmaan vastata, että leipomalla. J Se on harvinaista herkkua ja sitä arvostetaan.

Mitä paheita teillä on?

M: Omia paheita pystyisin luettelemaan vaikka kuinka, mutta yhteisiä on vaikeampi keksiä. Karkit ja herkut ovat paheitamme  ja taloyhtiön roskiksista päätellen kierrättääkin pitäisi… Meillä ei ole tuota tapaa vielä opittu.

S: Karkit.

Mikä toisessa ärsyttää?

M: Salla seuraa ja kommentoi tekemisiäni. Itsepäisyys ja Sallan yleistieto on myös kohtuullisen ärsyttävää.

S: Saamattomuus ja se ettei Mika saa jotain asiaa aikaiseksi. Jälkien korjaaminen on vähän lapsen kengissä, mutta kehittymään päin…  Mikalla on myös tapana odottaa ja olettaa tiettyjä asioita, koska niin on tapahtunut aikaisemminkin. Olettaminen  on ärsyttävää.

Mistä teillä riidellään?

M: Minun laiskuudesta, koska en jaksa ottaa yhtä suurta vastuuta kotitöistä. Meillä riidellään myös kuluttamisesta, koska tämä kuuluu omiin paheisiini. Salla ei ole hankinnoistani aina ihan samaa mieltä.

S: Mikan typeristä hankinnoista ja edellisistä asioista, jotka minua ärsytti. Saamattomuus ja laiskuus ovat asioita, jotka saavat liekit niskaan.

Kumpi päättää kaapin paikan?

M:  Kovasti yritän pistää vastaan, mutta kyllä sen viimeisen sanan taitaa Salla sanoa.

S: Minä.

Missä asioissa neuvot toista?

M: Laskettelemisessa, sekä yritän kertoa hienoja näkemyksiäni siitä, miten ihminen toimii.

S: Heh, lista voisi olla loputon, sillä tiedän oman tapani aina kommentoida ja ohjeistaa toisen tekemisiä. Kotityöt ovat asia joiden hoitamisessa tiedän olevani oikeassa, näissä opastan. Toinen on koirat. Johdonmukaisuus on valttia, eikä voi toimia toisena minuuttina näin ja toisena näin. Tästä johtuu se, että koiramme syövät Mikan sämpylät suoraan hänen kädestään…

Miten jaatte kotityöt?

M: Salla tekee suurimman osan kotitöistä. Minä imuroin yläkerran  ja leikkaan nurmikon.

S: Mikan kotityöt on sitä, että hän keittää aamukahvin ja korjaa voin jääkaappiin, mutta ei esim juustoa. Hän ei käytä sitä. Nyt ollaan päästy siihen tilanteeseen, että Mika imuroi yläkerran. Imurin letkun kaappiin laittaminen vaatii vielä toisen henkilön.

Mikä toisessa on seksikkäintä?

M:  Eleganttius, päättäväisyys ja naiselliset muodot.

S: Ulkoinen olemus.

Oletteko mustasukkaisia?

M: Minä ainakin olen ja luulen että Sallakin. Mielestäni kuitenkin sopivissa määrin.

S: Jossain määrin kyllä.

Mitä et antaisi toiselle anteeksi?

M: Yritän elää sen mukaan, että kaikki täytyy osata antaa anteeksi, mutta kaikkea ei tarvitse hyväksyä.

S: Valehtelusta en pidä, mutta kai kaikki asiat on tehty anteeksiannettaviksi. Toinen asia on sitten se, että mitkä pystyy unohtamaan.

Mikä on ollut vaikeinta aikaa suhteessanne?

M: Alkuasetelmat olivat hieman haasteelliset ja tämän jälkeen viime pääsiäinen työstä johtuvien seikkojen takia, vaikka sanonkin että ei meillä mielestäni mitään hirveän vaikeita aikoja ole ollutkaan.

S: Alkuaika varmaan, mutta nyt sekin tuntuu aika vähäpätöiseltä tähän kaikkeen nähden.

Mitä haluaisit halua puolisollesi juuri nyt?

M:  Lähdetään koirien kanssa lenkille.

S: Kauppaan mars.