Viimepäivien tapahtumat on olleet aika vaiherikkaita. Meillä oli suunnitelmissa lähteä Ruotsin puolelle kesälomalla autolla koko porukan voimalla ja päätin teettää vasta-ainetestit noille kummallekin tästä syystä. Ei oo kiva jäädä rajalla kiinni ja tulla kotiin ilman koiria. Sain ajan verinäytteiden ottoon ja näytteetkin tuli otettua, mutta vasta kun olin lähtenyt lääkäristä pois, soitti Vuokko, että Ritnin edellisestä rokotuksesta ei ole kulunut 120 päivää, jonka nämä vaatii luotettavien tuloksien saamiseksi. Voi helvetti sanon minä. Nyt sitte reissu suuntautuu ehkä vain Affenanmaalle Ruotsin sijan ja testit Ritnin osalta lähetetään eteenpäin vasta syyskuussa. Mutkallekin tarvii vielä hankkia passi. Reippaat 200 euroa köyhempänä ja ilman papereita oli meidän saldo.  Noh, syyskuussa sitte laitetaan kaikki kuntoon. Maksukin on suoritettu etukäteen. 

Eilen illalla käytiin treenaamassa hyppytekniikkaa hallilla. Tein nyt Ullan ohjeiden mukaisesti perussarjaa viidellä esteellä kaikki tuplaoksereina ja viereen rakensin kasvavan sarjan normaaleilla hypyillä. Kummassakin oli korkeus 25 cm. Tuplaokserisarjassa Ritni kasautti ensin viimeisen riman päälle, siis kaksi kertaa!! Olin ihan ihmeissäni, sillä on ollut noissa tekniikoissa aika taitava. Rimoja ei kyllä ole vaudista huolimatta tullut oikeastaan ikinä alas. Noh, onneks sekin sitte selvis, sillä oltiin mittailtu se viimeinen väli vähän väärin.  Tämän jälkeen kaikki sujui mutkitta, mutta on tuo vaan huomattavan raskasta rakennella noita sarjoja ja tokikaan yhtään Ritnin osuutta vähättelemättä!! Vuoronperään tehtiin kumpaakin sarjaa ja taukoa saatiin välissä mukavasti kun Sällikin oli treenaamassa. Lopuksi tein vielä korkeuden arviointia. Kolme hyppyä 25 cm, joissa kuuden jalan väli. Neljäs hyppy yhdeksän jalan päässä, jonka korkeus vaihteli 35 cm - 55 cm. Tehtiin 5 cm nostoilla 55 cm saakka ja siitä takaisin alas. Teki todella siististi ja erittäin hyvässä vireessä eli kohtuu matalalla. Seuraavalla kerralla taidan tehdä vain neljä nostoa, sillä kokonaisuudessaan nyt tehtiin melko raskas treeni. Lisäksi seuraavan kerran aloituskorkeus on tässä viimeisessä harjoituksessa 40 cm. Olen nyt yleisestikin pyrkinyt seuraamaan viretilaa lähes kaikessa sen tekemisessä. Alkuaikojen kaahaustreenit ovat hallilla vielä varmasti sen mielessä, mutta onneksi ne ovat menneen talven lumia. Meillä maataan (vapaana) rauhallisesti  ja hiiren hiljaa kun toiset tekee.  Sälli on näissä oiva treenikaveri, sillä ei käytöksellään muuta Ritun käytöstä mihinkään suuntaan. Oletan näistä kesän hyppytekniikkasulkeisista olevan iso apu tulevaisuudessa. Olen nyt sitoutunut itseni kanssa tekemään tätä koko kesän, aktiivisesti viikoittain. 

Treenien päätteeksi nähtiin Ritnin sisko Hohto, josta olikin tullut melkoinen koipeliini! Karva oli tipotiessään ja neiti oli yhtä jalkaa. Napanuora oli selkeästi näiden väliltä kadonnut, koska Ritnillä tuntui olevan enemmän kiire treenaamaan kuin leikkimään. Tämän jälkeen näimme viellä Ritnin puolisiskon, Helmin, joka on kodinvaihdon yhteydessä tullut Reinen tutulle. Olipa kiva tyttö! Löysin Ritnimäisiä piirteitä aika paljon. Muustakin kuin ulkonäöstä. 

Tänään Ritni pääsi myös fyssarille Riinalle Hyvinkäälle. Huomasin reipas viikko sitten, miten se oli mennyt jumiin kahden päivän paimennuksen jäljiltä ja en ihan väärässäkään ollut. Etupäästä oli juntturassa sekä jostain takaa... suoliluun tietämiltä. Voikohan olla?  Mutta muuten oli kivassa kunnossa noita pieniä juttuja lukuunottamatta. Suurin ilonaihe oli se, että neiti makasi kyljellään koko tunnin niin, että kuola vaan valui!! Olin superyllättynyt, että pystyin noin hienosti relaamaan vieraassa paikassa, jossa koiria vilisee ja on kaikenlaisia ääniä jotka häiritsee. Uusi keikka tehdään ehkä parin kuukauden päästä ellei mitään ihmeellistä sitä ennen tule. Varattiin myös Mutkalle aika kokonaisvaltaiseen tarkastukseen. Riina meinaan oli silloin paikalla, kun Mutka tippui sieltä puomilta. Eli näki tapahtuman ja sanoi, että se tuli niin pahasti alas, ettei pelkällä hieronnalla ehkä pärjää. Oli sitä mieltä, että sillä saattaa olla rungossa jotain pientä fiksattavaa... Toivotaan ettei mitään pahaa kuitenkaan. Näillä mennään juhannuksen viettoa kohden. Huomenna vielä tokotreenit SM-porukalla Tapiolassa.