Pahoittelen heti alkuun kauheita kuvia. Iphonella otettu ja ovat kovin sumpuraisia. Pihaan on tullut ilmeisesti myyrän koloja. Mutkaa en saanut kuvaan, sillä hän yritti ahkerasti paikallistaa tuholaiset. Ihan golf-pallon kokoaisia reikiä useampia oli meidän upouudella nurmikolla! Kottikärrykuvan jälkeen tapahtui onnettomuus. Ylläri. Kärryt tietty kaatui ja kääpiökoira niiden mukana. Ei käyny kuinkaan. Onneks on nopeat jalat! Huomenna on aika muuten Annalle... Asiasta rasiaan:

Tiistaina paimennettiin. Ensimmäinen setti isolla pellolla hakukaaria parin kanssa. Haettiin Ritnin kanssa lauma, joka meni varsin mallikkaasti. Tietää kyllä hyvin mitä on tekemässä. Ei sovella omia. Kerää nätisti ja tuo hyvin. Ajatuksena oli vahvistaa tasapainopistettä isolla laumalla. Meidän kaverina oli toinen todellinen lammaspaimen ;) ja vaikka toiselle annettiin kovaa painetta ja huutoa, niin Ritni kesti hyvin ja toimi kivasti. Pysyi nyt myös hyvin maassa tolppakoirana, vaikka toinen teki todella kiihkeitä kaaria ihan vierestä. Hyvä hippa!

Eniten v***tuttaa kaikki. 

Maahanmenot oli isolla laitumella myös hyvät. Ne oli nopeat ja täsmälliset. Huomattiin vasta lopussa, että tehtiin kokoajan ainoastaan yhtä suuntaa. :) Viime viikolla taisin tehdä samoin vastaavassa treenissä ja treenasin ainoastaan oikeaa, nyt taas vasenta. :) Vähän ehkä lämmin ilma tuhonnut omaa tietokonetta kun ei siinä hetkessä tajua...

Elämä on.

Toisella kierroksella tein pienemmässä aitauksessa poispäinajoa ja sisäflänkkejä. Testattiin onko suunnat menny jakeluun. Salla aidan viereen nojailemaan, Ritni nokka lampasiin päin ja suuntakäsky. Kyllä se kuulkaa lähti! Ei vaatinut painetta kepistä. Hyvä homma! Tehtiin toinen testi. Menin pieneen pyöröaitaukseen yksin, laitoin portin kiinni ja jätin Ritnin ulkopuolelle. Tarkoitus oli lähettää Ritni hakemaan lampaat pelkillä käskyillä saada se tuomaan ne mulle. No eihän se onnistunut. :D Me oltiin kumpikin ihan pihalla. Ritni katsoi mua ihan ihmeissään, että "Miks h****vetissä sä oot äiti lukittuna sinne häkkiin? Tarkoittaako tää nyt sitä, että saan ampua täysii kiinni villoihin?" No eihän se ampunut, mutta en osannut toimia siellä häkissä. Loppuun tehtiin poispäinajoa ja oli ihan mallikasta. 

Ens viikolla onkin paimennuskisat jossa oon töissä eikä oo treenejä. Sitte seuraavissa treeneissä ois tarkotus vahvistaa poispäinajoa isolla kisalaitumella. Kiva nähdä kuinka se nyt menee, koska on esittänyt isolla laitumella jo muutamia kertoja ihan parhaita puoliaan kaikessa mitä on tehnyt.

Juteltiin myös kisoista ja siitä, että millon ois oikea aika startata. Nyt ensi viikon kisoissa on kuulemma starttaamassa sellasiakin koirakoita, joilla on kokemusta ja osaamista ehkä jopa vähemmän kuin Ritnillä. Silti tultiin siihen tulokseen, että jos loppukesästä/ syksystä tuntuu siltä niin voi startata ihan hyvin. Katotaan nyt miten tämän kesän saa menemään. Kaaria pitäis vähän viilailla, mutta muuten on palaset ihan kohdillaan. Meillä ois kuitenkin ajatuksena tulla taitavaksi paimeneksi, eli ei oikaista näissä perusjutuissa vaan siksi että päästään kisaamaan, vaan tehdään pohjat kunnolla niin tulevaisuus on vain meidän omissa käsissä. Se on hieno paimenkoiranalku. <3

Working bordercollie. ;)

Eilen oli viimeiset treenit ennen kesätaukoa. Niemen Anu oli vetämässä ja Ripaska oli aika rakas. Treenit oli ihan huiput ja tein jopa persjätön ilman loukkaantumista! Ja monta kertaa! Käsittämätöntä. Olin kyllä niin tyytyväinen koiraan, itseeni ja kouluttajaan. Ymmärsin taas muutamien asioiden tärkeyden. Mun pitää vaan rytmittää liikkuminen oikein. En voi pysähtyä juuri milloinkaan radalla, vaan mun pitää edetä ja tehdä aktiivisesti töitä kokoajan. Yritän helpottaa tuolle koiralle hyppylinjoja, vaikka oikeasti taidan tehdä niistä vaan hankalampia. Niin ja mun sekopää ruskeavalkoinen pikakiituri osaa niin taitavasti päällejuoksut nykyään! 

Kisoja ei ole tiedossa. Treenataan ja treenataan. Kisataan sitte ku siltä tuntuu, lajissa kuin lajissa. :)