Eilisissä paimennustreeneissä sain asennettua Ritniin taas aimo ämpärillisen painetta. Hyvää sellaista. Flänkit vasemmalle on hienoja ja hipoo aitoja. Oikealle tykkää lähteä maata kuopien ja sitä nyt vähän työstettiin. Tehtiin periaatteessa sama treeni kun torstaina, mutta mun tavoite oli lähtökohtasesti olla parempi kuin torstaina. Toteutuiko? -No ehkä jossain määrin joo.

Nyt tein niin, että jos lähti hyvin suuntakäskystä ilman kaasutusta ja väärää mielentilaa, niin annoin mennä suoraan loppuun saakka tasapainopisteeseen. Jos taas lähti keulimalla, niin heti maahan ja uusi lähetys. Pois-käskyt mun tulee nyt myös tehdä niin, että pari askelta vaan kohti ja tarpeeksi painetta, jotta lähtee itsenäisesti pois. Toimi hyvin. Sain siihen myös nyt hyvän otteen lähetyksiin, kun vaadin siltä pois-käskyn tarkasti suoraan taakse, eikä yhtään sivuille vilkuillen. Tämän jälkeen teki aina myös oikealle hienon flänkin. 

Yritettiin saada myös sen päätä kääntymään ennen suuntakäskyä ja lähetystä. Jätin sen maahan, kävelin kohti ja painotin maahan-käskyä samalla. Tarkoitus oli napauttaa poskelle sitä hieman kepillä, jotta se kääntäisi päätä, jolloin lähetys olisi helpompi. No ei ihan menny niinkuin suunniteltiin. Naputtelin siinä aikani ja pää ei kääntynyt. Ei sitte millään! Ei tainnut silmiäkään räpäyttää. On se sellanen luupää! :) 

Ollaan menty iso harppaus eteenpäin tekemisessä. Nyt mulla on sen tekemiseen lampailla muutenkin sellanen auktoriteetti, että tietää kyllä tasan mikä on oikein ja väärin. Nämä kaks kertaa on ollu sen verran tarkkaa hienosäätöä ja viilausta, että mun ego noila areenoilla on kasvanut valtavasti. Periksi ei ole annettu ja sikailu on historiaa. Kuljetuksessa huomaa hyvin, että kun Ritni tulee lampaiden kanssa liian lähelle mua, niin alkaa seilaamaan sivuille. Sen mielestä on ilkeää olla mun lähellä ja tämä johtuu ainoastaan tosta auktoriteetista minkä olen nyt saavuttanut. Toki siitä siille huomautetaan ja lähelläkin pitää toimia, mutta positiivinen muutos tämäkin! Kivat treenit, vaikka vettä tulikin kaatamalla aina toisinaan. 

Maanantaina Reine kävi Sällin kanssa lenkillä ja tokottamassa. Tein Ritnin kanssa noudon loppuosaa kierrosta, muutaman luoksetulon kierrosta vauhtipalkkaan ja kaukojen vaihtoja. Loppuun tein vielä ruutua.... vai alkuun? En muista enää. :)

Noutotreeni oli ihan ok. Ei moitittavaa. Piti hyvin, eikä noussut kapulan irrotuksen jälkeen. Pitää vaan olla muumiona niin toimii hyvin. Luoksetulon palloleikissä ei ollut moitittavaa. Vauhdikkaita olivat. Kaukot muuten hienot, mutta yhden aloituksen teki väärin. Joku ajatuskatko ehkä vaan. 

Nyt ennen SM-kisoja pitää tehdä vaan noita vahvistavia palasia ja pitää vaan hauskaa. Luoksetuloja suorina, koska stopit sillä on hyvät ollut aina. Seuraamista vaan pieninä pätkinä ja reippaalla palkalla.  Kaikki muut pitäisi olla kunnossa, mutta ruutua pitää vähän hinkata. Se on jännä, että virittelyssä se katseella hakee ruudun, mutta saattaa silti jäädä vajaaksi ja etsiä paikkaa siitä. Tai juosta läpi ja aloittaa tarjoamisen siinä vaiheessa. Mahtaakohan sillä vähän karsastaa silmät tms?? :)) 

Sellasia terveisiä meiltä. Kuvia ei nyt ole, koska en jaksa ladata niitä kamerasta. Laiskuus tuli kylään...