Tänään käytiin Ritnin kanssa tokoilemassa Riitan luona tai oikeestaan lähinnä näyttämässä miltä liikkeet vaikuttaa. Roppkaupalla tuli ajatuksia ja vinkkejä joita nyt sitte kolmisen viikkoa ois taas tarkotus treenata ja sitte käydä taas näyttämässä mihin ollaan päästy. Kyllä se tästä!

Ensinnäkin uudessa paikassa Ritni oli kummallinen ja esitti kasapäin temppuja joita ei oo ennen näkynytkään. Ehkä lähes kahden viikon saikulla yskän vuoksi saattoi ollaosuutta asiaan, mutta näytti kyllä tosissaan itsestään sen lapsellisen puolen.

Seuraamisessa Ritni liikkuu kuten armeijan sotilas tai sellanen Legomies. Sen etujalat lapioi suorana eteenpäin ja kurottelee kohti taivasta. Tekee töitä täysillä, ehkä siis liikaakin. Riitan mielestä siitä saa joko loistavan ja näyttävän, koska motivaatio on niin korkeella, tai sitten saan palkattua sitä vääristä asioista jolloin mennään metsään. Seuraaminen on tiivistä, mutta sen ilme on sellanen salakavala...  Yritettiin löytää sopivaa rytmiä jolloin se askeltais parhaiten ja nyt pitää muistaa vähän nostaa vauhtia. Kummallisinta tässä on se, että myötäpäivää mentävässä ympyrässä askellus on parasta ja vasemmalle kokoaa itseään ehkä jopa liikaa. Jos sellanen on ees mahdollista. Tekee itsestään sellasen pienen paketin ja takapää tekee aika hurjasti töitä. Nyt siis treenaamme serpentiiniseuraamista, suoraa pätkää oikealla rytmillä ja pysähdyksillä, sekä myötäpäivää ympyrää. EI liikaa. 

Ai niin! Riitan ajatus oli myös se, että nakki on Ritnille liian hyvä palkka ja koska se on niin ahne, niin sille vois seuraamisessa olla parempi palkka vaikka Frolic. Tuntuu kauheelta ajatukselta. Katotaan mitä teen... Vai voikohan olla, et sillä on aina vaan niin kova nälkä kun treenataan.

Kaukkareissa ohjeena oli nyt vain se, että tehdään istu-maahan-istu sekä maahan-seiso-maahan. Ei vielä istumisesta seisomaan. Se tulee myöhemmin. Maasta seisomisessakaan ei tarvitse aina noista seisomaan asti, vaan vajaatkin liikkeet riittää. Tulee treenattua samalla myös lihaksia. Leikkitreenit jatkuu edelleen, mutta näitä nousuja tehdään edelleen namilla. Huomasin muuten kotona muutoksen nopeuteen, kun vaihdoin käden liikettä maasta istumisessa. Jatketaan ehkä sillä!

Noudosta sen verran, että Ritnillä on ihan järkyttävän suuri taistelutahto ja parasta sille on repiminen. Vaikka seuraaminen on sille aina ollu ihan ykkös juttu, niin noudot on tullu siihe rinnalle. Yllätys! Vauhtinouto on hyvä, eikä sille tarvii tehdä kummosta. Menee kauniisti kapulalle ja vaihtaa leluun edelleen lennossa. Ongelmana meillä on ollut kapulan pureminen ja se, että Ritnille IRTI-käsky on yleensä menny ohi korvien. Puree lujaa, mutta haluaa tuoda. Nyt pitää naksutella edelleen siitä tasaisesta pidosta ja siitä irrottamista. Tehdään erillaisina treeneinä vaihtinoutoa ja luovutusta. Ei yhdistetä yhteen vielä. Nyt kuitenkaan ei esittänyt muuta kuin kohtuu hyvää irrotusta eikä mitään kapulan super mälväämistä. 

Päivän paras oli kuitenkin seuraava. Reinen reppu oli maasa kiinni ja siellä sisällä oli noutokapula. Ritniltä oli otettu jo oma pois ja se juoksi suoraan repulle ja alkoi retuuttamaan sitä pitkin pihaa. Riitta nauro miten se aidosti haluaa tehdä hommia hinnalla millä hyvänsä.