Mikäli jollekin on jäänyt vielä epäselväksi se että meillä on nyt LOMA, niin tässä se tulee vielä kerran. KesäL-O-M-A. Niin hienoa. Kaks päivää vasta mennyt ja ollaan tehty vaikka mitä! Maanantai päivä vietettiin Kaivarissa kierrellen ja nautittiin hienosta kesäsäästä. Lounastettiin siellä ja käytiin pelaamassa golfia Kirkkonummella. Illalla ajettiin vielä Lopelle iltauinnille. Olipa lämmin vesi suhteessa ulkoilmaan. Ulkona tais olla vaivaiset 16 astetta. Hui. 

Mikahan täytti sunnuntaina pyöreitä ja sille olin järjestänyt yllätyslennon Helsingin ylle. Tuttumme ajaa työkseen Finnairilla vähän (? ;)) suurempaa konetta ja omaksi harrastuksekseen lentää näitä pienkoneita. Olli ystävällisesti lähti kyyditsemään meitä ja Katia eli vaimoaan tuonne taivaalle ja oli kyllä niin mahtava kokemus! 

Konehan oli pieni ja varsin kiikkerä, joten ei kyllä ole mitään heikkohermoisen tai lentopelkoisen hommaa. Mullahan tulee huono olo jo linnanmäen karusellissa, eli toisinsanoen en kestä pyörimistä ja sellasta vetkuttamista. Tänään oli ilma sen verran hyvä, että juurikaan pomppuja ei tuntunut. Ainoastaan silloin kuin meren päältä siirryttiin mantereen puolelle. Silloin otti kyllä mahasta. :) Huono olo tuli vasta loppumetreillä kun miehet keksi, että tehdään sellainen läpilasku ennen oikeaa laskeutumista. Eli renkaat vain napsahti kiitorataan, josta jatkettiin jälleen ilmaan ja lenkin kautta uudestaan laskuun siipi aivan kohti maata. No tuossa ympyrässähän mulla se oksetus kyllä velloi vatsan pohjassa, mutta ainoastaan velloi. ;) Yök. 

Maisemat oli mahtavat. Miten Helsinki onkaan niin pieni... Se ehkä yllätti isoiten. Toiseksi se sinilevän määrä. Melko surullista. Nyt senkin jotenkin ymmärtää konkreettisemmin, että mitä sillä vesien suojelulla tarkoitetaan. Kaikki paikat oli täynnä lauttoja... En voinut kyllä aikaisemmin edes kuvitella moista. 

Viime viikosta sen verran, että keskiviikkona taisin käydä yksin hakkaamassa päätä seinään agilityn saralla. Olen tullut siihen tulokseen, että yksin treenaaminen ei oo mun juttu. No ei ollu silloinkaan, joten ei siitä sen enempää. En jaksa edes muistella. :) Perjantaina treenattiin Katin kanssa välistävetoja ja Kati toimi apuohjaajana. Ritni sai sitte siltäkin lähdes polvilumpion sijoiltaan mojovan mustelman kera. :) Mulla taas kädet mustana kun pari kertaa tuli hammasta niin että paukkui. Vahingossa. Se vaan tulee!!! :D

Tänään aamulla olin treenaamassa kesäporukalla rataa. Ennen lentoa siis, eli kahdeksalta. ;) Ripsukka oli rehti ja reipas treenikaveri. Oltiin pyydetty hyvänmielenrataa, ja sellainen saatiin. Tai saatiin rata, josta jokaisen oli itse tehtävä hyvänmielenrata. En ehtinyt jäädä katsomaan muita, mutta me ainakin onnistuttiin siinä. Tehtiin ihan täydellisiä valsseja eikä jaakotuksessakaan moitittavaa ollu. Niin ja se ei syöksyny yhteenkään tyrkkyputkeen joita tietty oli useampi siinä mukana. Mulla on nyt niin visio tosta kaikesta tekemisestä ja sen toimivuudesta! Ihan innostuttaa! Harvinaista. :) 

Ollaan löydetty satunnaisesti jo kanttarelleja lenkiltä ja aina ei ole pussiakaan sattunut mukaan. On pitänyt paitaan kietoa. :) Muita sieniä ei poimittu, vaikka kuvasta voi saada sen käsityksen. ;) Mustikassa käytiin eilen illalla ja koirat söi niitä taas niin paljon, että Mutkalla meni luonnollisesti vatsa sekaisin. Sillä ei oo tossa touhussa mitään järkeä. Kun mun silmä välttää, niin se käy varastamassa mun ämpäristä saaliin! Ja viime yönä kun päästin sen paskalle takaovesta, lukitsin myös itseni puolialastomana tuonne ulos. Siellä sitte soittelin ovikelloa, jotta Mika herää päästämään mut sisälle. Voi jeesus sentään mitä touhua...:D Tää tarina ei vielä ollu tässä! Tänään päivällä se oli varastanut neljä pakettia hammasluita ja kolme pakettia sellasia toisenlaisia luita ja vetänyt ne kaikki napaan. Käynyt tietty kakalla olohuoneessa sen päälle... Olen sanaton. :) 

No mutta tuossa pikkukuvassa näkyy myös Ritnin löytämä köydän miehen uimalampi Riihimäeltä. Turussa sanottais et paskaoja, mut täällä se on kai lähes järvi. Ainoa jossa saa koirat kastettua kesäkuumalla. Voin kertoo, että kovin herkku on haju tuon uintisession jälkeen! 

Huomenna alkaa toko. Kauhistuttavaa. Tai en oo taas hetkeen tehny. Mulla tuntuu olevan sen treenaaminen jotenkin kausiluontoista, kuten ilmeisesti kaikki muukin... Paitsi paimennus! :D 

Tänään sain tekstaria, että torstaina treenataan vaikka tauko onkin päällä virallisesti. Mennään treenaamaan meidän ihkaoikeaa ensimmäistä työtehtävää tolppakoirana. On sitte pikkasen ylpeä äiti tällä höyryhurtalla! ;) Sain eilen muuten myös viestiä, että oltais mahduttu juuri tuohon samaan kisaan, mutta en nyt kuitenkaan ole menossa vähäisen treenimäärän ja tauon takia. Nuo tassut oli kuitenkin sen yli kuukauden auki, joten täysillä ei oo pystynyt treenaamaan. Nytkin aion pistää sille teipit jalkoihin. Varmuudeksi. Tämä on hyvä tapa aloitta kisaura, tai joku vähän sen tyylinen ainakin. Mua ainakin jännittää ehkä jopa enemmän tämä pesti kuin oma startti itsessään.

Loppuun vielä muutama Reinen ottama kuva parin viikon takaa. Kummassakin kuvassa ollaan juuri tultu laitumelle ja ollaan menossa lähetyspaikkaa kohti. Alimmassa kuvassa näkyy hyvin, miten yksi muori on havainnut uhan. :)