Perjantai illan parhauksia. 

Käytiin tyttöjen kanssa iltalenkillä ja otettiin ruudun merkit, noutokapula ja pallo matkana mukaan. Tarkoitus oli treenata pitoja, sekä ruutua ja saatiin ehkä jotain hyvääkin aikaan. 

Ritni on tähän saakka tuonut noutokapulan eteen ja siitä kääntynyt sivulle. Tässä asennossa olen tehnyt nyt pallopalkan kanssa myös pitoharjotuksia. Tänään otin sitte pitkästä aikaa yhden suoran noudon. Vähän niinku testinä, että onko pitotreeneistä ollut apua.  Noh, mullahan oli tarkoituksena tehdä sitä enemmän kuuri luontoisena, mutta kuuri on välillä vähän rakoillut... Tulos oli kuitenkin se, että kapulaa se ei oikeastaan silmämääräisesti purrut, mutta tuli pirun vinoon. Siis vasemmalle. Otin uudestaan ja suhistin, jolloin teki luovutuksen suoraan sivulle. TADAAA!! Ja siinä samassa päätin vaihtaa sen tulemaan suoraan sivulle. Näin saan myös edestä sivulle siirtymiset pois tehtävälistalta!  Tein pari valmista noutoa nyt tolla uudella tyylillä oikein liikkeenä ja toimi hyvin. Piti myös paremmin ja paremmassa paikassa. Suoraan kulmahampaiden takana. 

Sitte ruutu. Voi elämä. Kuka tunnustaa käyneensä tyhjentämässä ton eläimen kovalevyn ruudun osalta. Meillähän oli kuukausi sitten voittajaluokan ruutu valmiina ja palasissa myös EVL-ruutu. Vaan mitä tekee hän nyt. Esittää merkkiä eri suunnista!! Jos ei pallo lennä niin hän painaa rinnan kiinni merkkiin ja lähes makaa sen päällä. EIIIIII Ritni näin!! Nyt sitte palattiin lähtöpisteeseen. Ei rallatella ja juosta päättömästi vaan naksutellaan keskikohtaa. Tarvii virittää se ruutu taas tuohon pihaan niin saa tarjota sitä ihan itse. Tarviikohan se uuden muistikortin...  Tässäpä tämän illan jutut. 

Tämä viikko on muutenkin ollu aika vauhdikas. 

Maanantai: Oltiin Hyvinkäällä tekemässä agilityä lepakkovuorossa. Ripa oli ihan taitava. Tehtiin melko vauhdikas pätkä ja hyppäsi hyvin. Ei tainuu tulla yhtään rimoja. Nyt täytyy vaan olla tarkkana sen kanssa, ettei karkaa kontaktiesteille, koska ne vetää sitä hirmusesti. Samoin kepit. Muutenkin tarvii olla kartalla ettei sen vietti nouse liian kovaksi. Maanantaina meni aika korkeella... ei hyvä. 

Tiistai: Tiistaina oltiin paimentamassa. Voi kauhistus. Oli aikast karmea kokemus, koska jouduin ensimmäisen kerran elämäni aikana sanomaan tolle taskukoiralle pahasti. Se on nyt vuoden saanut napsia lampaita villoista ja nyt sille tehtiin loppu. Marika (lammasfarmari ) teki mun puolesta kaiken pahan ja mun piti vaan käskeä Ritni pois mun luota ja karkottaa ns. laumasta. Ritni yritti kaikin keinoin tulla mun syliin, jalkojen väliin ja mielistellä mua. Paimennussauva viuhui kunnolla ja pikkukoiraa käskytettiin oikealle ja vasemmalle. Se maata viistäen meni pyöröhäkin seinämiä pitkin ja työnsi lampaita katseellaan eteenpäin. Tällä kertaa ei hampailla. Näytti oikealta paimenkoiralta, eikä karjalankarhukoiralta kuten aiemmin. Hui. Oli niin huono omatunto koko asiasta, vaikka Marika sanoi mulle, että tuo koira ei lopeta ikinä työtä ja on tämän koulun ansainnut. Ei ketään toista eläintä saa kohdella noin ja tiedän, että sen toiminta on ollut sopimatonta. Toivottavasti en joudu enää koskaan samaan tilanteeseen. En tiedän onko musta siihen... 

Saatiin tämän kaiken jälkeen hieno paimennusilta pakettiin ja Ritni toimi hienosti. Sain ensimmäistä kertaa elämässäni tehtyä sen kanssa lyhyitä hakukaaria ja häkistä hakua. Maltillisesti. Hakukaarissa joudun sitä vielä auttamaan jonkun verran, mutta kaikki ajallaan. Tarvii vaan muistaa lähetyksissä, että kun se juoksee lampaiden taakse, niin jarruttaa sssiiiitä, aja ssssiiiiiitä nästisti- käskyllä. Muuten lähtee lampailta jalasta villahousut ilman jarrutusta. Kuljetukset alkaa olemaan jo hyviä, mutta tiistaisen häkkiepisodin jälkeen ei lähde itse tasapainottamaan kovinkaan herkästi, vaan joudun suuntakäskyillä auttamaan sitä. Noh, ens viikolla jatketaan. 

 

 

 

Keskiviikko: Riitan treeneissä oli treenipisteitä ja yksityistä treeniä. Testattiin Reinen kanssa luoksetulon pysäytyksiä. Voi elämä. Kaks amatööriä!!! Ei pysty kertomaan ees... Toinen pitää kahta koiraa ja palkkaa samassa. Ei kestä päivänvaloa. 

Sitte estehyppyä AVO-tyyliin. Se alkaa jo toimimaan. Vähän lisää vaan toistoja ni son siinä! Vieraan metallin nouto ok. Ruutu.... voi ei. Teki sitä merkkiä edelleen ja noutokapulalaatikko vasemmalla veti sitä puoleensa. Sälli meni samaan lokaan. Tehtiin yksärin vuoroa odotellessa porukalla paikallamakuu ja mentiin piiloon. Ritnillä oli virettä liikaa ja lähti sinkomaan mun perään. Vein takaisin ja menin piiloon. Kun kyykistyin niin se kuikuili ja nousi seisomaan. Vitsinvitsi tota tyyppiä. Änähdin sille samalla tavalla ku aina sen tehdessä väärin ja laski heti alas. Mistähän on tämänkin keksinyt. En voi käsittää. Se on nyt tehnyt tätä aina toisinaan kun mulla on selkä sen suuntaan. Tarvii vaan toistoja lisää... paljon. 

Oli tossa treenipäivässä jotain hyvääkin. Yksärissä tein kaukoja ja hidasta seuraamista. Kaukoissa Ritni on välillä jumittanut ja oon miettinyt, että josko vaihtais sen takapalkalle. Noup sano Riitta. Se työstää sitä ja nyt teki kaikki vaihdot ihan superisti. Oli taitava. Hitaassa seuraamisessa mun pitää vaan muistaa askeltaa lyhyempiä askelia. Normaalissa taas pitkiä ja vähän harppoen. Nyt ei laskenut persusta lainkaan, vaan Riitta sanoi sen ainoastaan kokoavansa itseään. Olipa kauniisti ilmaistu. 

Torstai: Raippiksen kahvitukset Riikalla, koska Jedistä tuli TVA viikonloppuna. Tottelevaisuusvalio siis suomeksi. Jospa mekin joskus tulevaisuudessa. Voidaan sitte pitää samanlaiset kekkerit. Olipa taas kivaa! Riikka oli leiponut pöydän täyteen ja koiratkin pääsi treenailemaan. 

Tehtiin hyppyä edelleen ja noudon pitoja. Lisäksi esineruutua. Se oli Ritnin kolmas kerta. Ei olla sitä juuri tehtykään, koska ollaan nyt päätetty keskittyä kolmeen lajiin. Agilityyn, tokoon ja paimennukseen. Joskus sitte voidaan katsoa, joskos tosta tulis PK-koira. Ei kuitenkaan tähän kiireeseen. Ritu on kyllä melko taitava noissa. Nytkin se tempo aika suoria pistoja ja haki kaikki kolme esinettä. Lähetin jostain 40 m päästä takakulmia. Haki kummastakin ja keskeltä yhden. En tiiä tuntuuko se vaan, mutta musta se on sikanopee.  Nips-naps-kops ja kaikki esineet on tässä. 

Huomenna saatan käydä hallilla... kun ei oo tiedossa mitään ohjelmaa. Saattaa olla muuten turhan tylsää....