Otsikko riittää kertomaan kaiken.

Olen parhaillaan niin onnellinen tosta pienestä tirriäisestä. Se on pistellyt parastaan tokoareenoilla ja tosi luottavaisin mielin astellaan eteenpäin. Se mikä on aiheuttanut tämän ahaa-elämyksen, niin siitä joskus tulevaisuudessa ehkä lisää.  

Menneestä viikosta sen verran, että viime torstaina Reine oli Sällin kanssa meillä treenailemassa ja koska ilma oli hirmu lämmin, päätettiin tehdä hauskoja ja vauhdikkaita juttuja pelkästään. Noh, paikallamakuu tottakai, mutta myös ohjattua, ruutua sekä merkkiä. Paikallamakuu sujuu jo mallikkaasti ja on rauhallisesti paikoillaan, kun jätän sille lelun palkaksi taakse. Samat jutut siis kuin jo hetken aikaa.

Ohjattua tehtiin liikkurin avulla, eikä tunnu olevan mitään ongelmia vaan lukee vartaloapua edelleen mallikkaasti. Tein merkkiä vielä niin, että ohjatun kapula oli valmiina sekä lisäksi häiriöinä ympärillä liuta parhaita leluja ja kapuloita. Mitä tekee hän?! No meni merkille tietty!!  Eli todellakin on tajunnut sen merkityksen ja sen mitä siltä halutaan.

Ruutua tein jälleen näyttönä ja kerran ilman. Meni hienosti, mutta saisi reagoida stoppiin paljon nopeammin. Treeniä lisää.

Eilen olin Riitan koulutuksessa ja ohjelmassa oli treenipisteitä sekä yksittäistä. Oltiin ensimmäisiä yksittäisessä juttu/treenituokiossa ja mentiin kahta kättä heiluttaen. Meillä ei ole ollut ongelmia missään liikkeessä missään vaiheessa, ja tämähän nostattaa onnellisuusprosenttia taas huimasti taivaisiin. Juteltiin salaisuuksia ja treenattiin siinä ohessa ruutua. Ruudussa ei ollut tällä kertaa nauhoja ja merkit oli siniset. Ritu ei tajunnu. Valu väkisin oikeasta reunasta ulos... Tarvii käydä hiekkalelukaupassa ja ostaa erivärisiä tötsiä. Sitte otettiin seuruuta pidempi pätkä ja oli tosi kivassa vireessä. Oikeastaan se oli just sellanen mitä toivon sen olevan. Käännöksissä vasenta saa taas vähän muistuttaa, jotta pysyy hyvänä. Imuuttamalla ja vasenta kättä voi kääntää jopa vähän ulos/ taa. Myöskin käännös vasemmalle, josta heti perusasentoon parantaa tätä.

Juoksua otettiin pidempi pätkä ja hakee jonkin verran rytmiä. Ravaa alkuun hyvin tasaisesti ja tiiviisti, mutta saattaa vaihtaa laukalle jossain vaiheessa. Täytyy siis keskittyä juoksun rytmiin, jotta on kaunista. Mun täytyy myöskin tarkistaa palkkaus tossa, sillä mun motoriikalle on hirvittävän vaikeaa juoksussa kaivaa lelua taskusta ja palkata se lennosta. Vaatii kävelyn.  No mut nyt pitää kuitenkin tsempata ja saada palkka sille tiiviistä pidemmän pätkän juoksusta lennossa. Muuten kaikki oli kunnossa ja saadaan rauhallisin mielin treenailla ja painaa kaasua eteenpäin!

Treenipisteissä tein hypyn hakua kaukaa ja pysyy tosi varmasti seisomassa siellä takana. Hakee kaukaa ja tekee taitavasti. Ei moittimista.

Tunnaria tein vieraiden kapuloiden kasalla ja oman piilotin edelleen niiden viereen, melko lähelle. Vaikka juoksee vieraiden vierestä niin silti se ei ole mitenkään kiinnostunut niistä. Työskentelee hyvin.

Ruutuun lähti nyt hyvin myös ilman näyttöä, mutta tarjoi ensin merkkiä ja taas oikeasta reunasta. Voi apua. Noh, tuo oli ilmeisesti hetkellinen hairahdus, koska tapahtui ainoastaan kerran. Tarvii hankkia kotiin myös nauhat.

Tänään on tarkoitus käydä treenaamassa Raipparyhmän kanssa hallilla lisää tokotusta. Huomenna ois vuorossa Jaakon agility Turussa. Sitte lomaillaan loppuviikko.  

 

Ai niin, loppuun piti sanoa, että ollaan tehty kotona parina iltana esineruutua. Jätän koirat paikallamakuuseen ja tallon ruudun. Suhteellisen kapean ja syvän. Neljä esinettä ja Ritni areenalle. "ESINE" saa sen hullaantumaan ja ampuu tuhatta sataa matkaan. Ymmärtää tallotun alueen ja etenee hyvin kulmiin saakka. Nostaa kaikki. Pitää vetää vaan syvään henkeä ja ihailla. Miten se kykeneekään tuohon vauhtiin ja silti toimimaan niin tarkasti nenänsä kanssa!!!