Sain reipas viikko sitte riesaksi flunssan, joka on sitkeesti ollut vaivana tämän viikon touhuissa. Lenkit on pitänyt silti saada suoritettua, ja jotenkin olen samalla yrittänyt/ päättänyt pitää kiinni ravilenkeistä, ja tuon ruskeavalkoisen kuntoprojektista. Lähinnä projekti on kunnon ylläpitämistä, koska kohtuu paljon sillä treenataan viikoittain. 

Myin jokin aika sitten oman hyvän pyöräni pois, sillä en tarvinnut sitä täällä tai Kirkkonummella asuessa ehkä kertaakaan. Nyt kuitenkin kun käveleminen on ollut jokseenkin hankalaa, juoksusta puhumattakaan, on pitänyt miettiä muita lenkitysvaihtoehtoja. Mikan cityfillarilla olen tuota ulkoilureittiä nyt ajellut, ja se ei todellakaan ole mikään maastopyöräilijän unelma. Uun-mallisellinen ohjaustanko ja muutenkin kovin kummalliset mittasuhteet sekä ulkonäkö ovat tällä kulkupelillä, joten jos innostus nyt säilyy tässä jonkin aikaa, niin pitää harkita uudelleen oman fillarin hankintaa. Ravilenkitys vaan on niin yllättävän kätevää pyörällä ja matka taittuu huomaamattakin. Mummokoirakin on ihan fiiliksissä! :) 

Aamulenkki Suonummelle. 

Tällä viikolla tiistaina käytiin paimentamassa normaalisti. Nyt muutaman viikon ajan ollaan päästy käymään vaan kerran viikossa, vaikka vaatis väkisin sen pari treenikertaa per viikko. Talvi tekee tuloaan niin kovaa vauhtia, että pitkien kisakaarien harjoittelu jää kohta keväälle, joten kaikki annettu aika on käytettävä hyödyksi.  Talvella saadaan sitte rauhassa treenailla kaikkea pientä ja sievää sisällä. 

Mulla oli ajatus tehdä nyt alkuun pienemmässä häkissä suuntia sisäflänkkien muodosssa ja täysinä ympyröinä, poispäinajoa, kuljetusta, ja sivuttaista kuljetusta. Ajatus oli se, että oisin häkin ulkopuolella ja suullisilla käskyillä olisin pelkästään toiminut. Lähinnä kuuntelutreeniä ja pientä tekniikkaa. Suunnitelma oli hyvä, mutta toteutus kusi. :) Ensinnäkin pieni häkki oli täynnä mutaa puoleen pohkeeseen saakka, lampaina meillä oli neljä pässikaritsaa, jotka uhitteli ja jumitti oikeen kunnolla ja lisäksi viereisessä häkissä heiluttiin ratsastusraipan kanssa ja toisessa huudettin perkelettä ja paimennettiin hampailla. Vaati siis pientä treenisuunnitelman muutosta, jotta saatiin tehtyä ne jutut mitä oltiin suunniteltukin.

Toisella kierroksella lähdettiin Marikan kanssa pellolle. Rtini teki alkuun ison lauman jaon hienosti. Jako on sillä siinä pisteessä, että tulee nyt pienestä kepin merkkauksesta läpi lauman ja jakaa sen kerralla. Otettiin pienempi lauma ja treenattiin pitkiä hakuja. Lähinnä sitä lähetystä kisatilanteessa. Kummatkin suunnat oli ihan hyviä, mutta jossain vaiheessa huomasin että ottaa jonkun verran painetta tolppakoirasta ja päätettiin vaatia sitä kiertämään tolppakoiran takaa, riippumatta sen sijainnista. En tiedä oliko syy nyt tuttu ihminen, vai mikä, koska tuntuu että tuo on toisaikaista. Loppuun tein pitkiä lähetyksiä ilman tolppakoiraa, jotta sai varmuuden ja luonnollisen etäisyyden laumaan. Nämä kaikki oli tosi hienoja. 

Ja hiirellä on hauskaa!! :)) Ihan okapäät rytyssä kihertää! <3

Torstaina oli Anun agilitytreenit. Ensinnäkin, miten ihmeessä selviin noista ykkösten radoista, koska kaikki vaikeammat radat tuntuu olevan meille paljon helpompia! Ihan jäätävää! Siis tarkoitan lähinnä teknisempiä ratoja, joissa pitää osata muutakin kuin juosta pirusti. Tän viikon treeneissä meillä oli rata, jossa oli esteitä jotain 30 muistaakseni. Päästiin ekalla yrittämällä nollalla esteelle 22 tollasella radalla! Huisia! Ja lisäksi koko treenien aikana siltä tippui ainoastaan yks rima. Eli ihan huonosti ei voinut kartturikaan sitä ohjata. Teemana oli pimeät putkikulmat ja myöskin leijeröintiä sai harrastaa urakalla. Nimittäin puomin alle oli kätketty kaksi suoraa putkea, jotka määritteli jossain määrin omia juoksu- ja ohjauslinjoja. Kivat treenit ja loistava fiilis! 

Viikolla ollaan muutamana päivänä otettu pihatokoa pienissä osissa ja samoin tehtiin tänään aamulla lenkin päätteeksi. Alkuun tein zetan seisomista ja siitä lähinnä sitä paluuta. Meinaa väkisin liikuttaa toista etujalkaa. Nyt huomasin, että pysyy paikoillaan jos sanon seis toisen kerran kun lähden tulemaan sitä kohti. Ennen ohitusta siis. Pysyi kuitenkin nyt myös takapalkalla, vaikka se vetääkin sitä ihan hirmusesti. Kai se siitä. Parempaan päin! 

Tämän jälkeen muutama luoksetulon stoppi maahanmenolla. Kierrosta tekee hyvin ja tekniikka on ihan ok. Olen ilmeisesti kiertojen pysäytyksissä hieman etupainotteinen itse, sillä suoralla maahanmeno ei ole ihan niin napakka. Pitää viilata sitä paremmaksi ja vähän testailla. 

Loppuun paikalla istuminen. Liikutti toista etujalkaa kun jätin sen. Kävin korjaamassa ja istui hyvin. Tein kahdessa eri pätkässä ja oli ihan maltillinen ja nätti. Vähän musta tuntuu kuitenkin siltä, että heittää jossain puolen minuutin kohdalla aivot narikkaan ja vaan nököttää paikoillaan. Ei näytä mitenkään aktiiviselta istujalta ja siltä, että tajuis kyseessä olevan oikein erillinen liike. Pitää ehkä palata vähän lyhyempiin jaksoihin ja palkata siitä sen ilmeestä ja asenteesta tehdä sitä.