Ulkona on mielettömästi lunta ja tuntuu ettei kevät tule ikinä. Olisin jo niin valmis ensimmäiseen kevätaurinkoon ja siihen, kun saa ensimmäisen kerran kävellä sulalla tiellä. Muistan joskus kersana miten kaikkein hienointa oli päästä talven jälkeen painamaan hevosen kavion kuva sulaan hiekkatiehen. Teki mieli vaan ratsastaa samassa kohdassa ees-taas. Nyt on odotukset vähän samassa pisteessä. Ainoa ero on se, että kaviot on vaihtuneet tassuihin. Kyllä se kevät sieltä tulee, siihen on uskottava!

Ritni on pitänyt energiaa jossain varastossa yskän vuoksi vietetyn sairasloman ajan. Tänään onneksi Reea tuli Heidin kanssa lenkille tähän naapuriin ja saivat rekut päästellä pitkin lumista peltoa oikeen kunnolla. Vielä jokin aika sitten jouduttiin pitämään taukoa Heidin kanssa lenkkeilystä, sillä Reealla tuli saalisvietti niin valtavaksi, että sai niitattua Ritnin joka kerta jonnekin mättääseen. Nyt tilanne on toisin ja ovat aika tasavertaisia kavereita koosta huolimatta.

Lenkin jälkeen tehtiin muutamat tokojutut tossa pihalla

  • perusasennon parannusta naksulla
  • sivulle siirtymisiä
  • vauhtinoutoa
  • ohjattua oikealla edelleen

Perusasento hyvä kokonaisuudessaan. Liikuttelin nyt myös vähän kättä, mutta ajattelin tehdä sen häivyttämisen aluksi ihan sisällä. Nyt toistaiseksi olen siirrellyt sitä vaan hissinä ylös ja alas housun reunaa. Vahvistin "sivu"- sanaa pidentämällä pään oikeaa kontaktia mun reiteen. Tässä vaiheessa haluan kertoa, että tiedän sen, että joskus meitä saatetaan tulla rokottamaan pisteillä tuosta kontaktista, mutta PK-puolta silmällä pitäen haluan sen seuraavan pienellä kontaktilla mun reiteen. Ritni on aika ohjaajaherkkä, enkä usko sen alkavan pahemmin siihen painamaan. Että näin.

Vauhtinouto oli jälleen mallikas ja tehtiin sitä lähinnä palkkana. Ritnille se on niiiiiin super juttu! Ohjattu oikealle menee myös kivasti. Nyt pidän sillä kontaktia päällä jonkun sekunnin, mutta huomaa miten se kokoo itseään ettei varasta kapulalle. Täytyy alkaa vaihtelemaan tässä vaiheessa jo runsaasti tota aikaa. Nyt sen silmät jo vilkuilee välillä, mut persus pysyy kyllä hyvin paikoillaan.

Ai niin, sitte tän päivän parhaat. Aamulla olin vessassa laittamassa tukkaa, kun samalla katsoin pönttöön. Mikäs se siellä ui?! No narulelu, siis sellanen köysi!! Ritni oli vienyt sen ilmeisesti uintireissulle. No ei muuta kun hanskat käteen ja onkimaan sitä sieltä sieltä. Sitte töiden jälkeen olin päästämässä niitä ulos takapihalle ja laskin ne jo takaterassille odottamaan siksi aikaa, kun hain kenkiä. Samalla kun tulin takaisin ja olin päästämässä niitä portista pihalle, niin kummatkin koirat oli pissalla meidän terassilla!! Siellä tyytyväisenä katoksen alla päästelivät menemään niin, että lorina kävi mattojen välistä. Melko röyhkeää toimintaa!