Keskiviikkon tokon teema pyöri enimmäkseen noutojen ympärillä. Alkuun tehtiin tiiviissä ympyrässä taas häiriötreenejä ja Ritvalainenhan ei enää langennutkaan niihin ansoihin!  Käskytettiin samassa ympyrässä suullisten häiriöiden ja lentävien kapuloiden ja pallojen lomassa EVL:n paikallamakuun jätöt ja nostot. Olen ehkä itsekin kehittynyt asteen eteenpäin, sillä tajusin pitää sille palkkana noissa häiriöissä palloa enkä namia. Niin suurensuuri saalisvietti jyllää tuon pienen eläimen sisässä, että pelkkä nami ei noissa riitä. 

Häiriötreeniä jatkettiin matalaa seinää kohti seuraamisella, jossa toisalla puolella oli toinen koira. Maassa oli myös leluja. Ei ongelmia. Ritni ei edes vilkaissut toista kaveria, saatika leluja tai seinää. Se on niin kiinni siinä seuraamisessa, että ei huomaa edes moisia. Merkkitreeni tehtiin samalla tavalla kuin olen tehnyt kotona. Lelut ja kapulat merkin ympärillä ja lähetys merkille. Ekalla lähetyksellä teki lenkin kapulalle, mutta vaihtoi merkkiin, toinen lähetys hieno. 

Ohjatun suuntia testattiin myös ja lähinna palautusta vasemmalta ja oikealta. Käyttää kroppaa hyvin ja joskus saattaa ylityöskennellä oikealta tullessa. Kääntää ja veivaa niin kovasti, että herkästi voi taittua taakse jos antaa pienenkin vartaloavun. 

Hyppynouto tehtiin lähinnä kisamaisesti, mutta toisella puolella oli merkki ja lelu häiriönä. Taisin heittä kummallakin kerralla merkin ja lelun väliin, ja toi kummallakin kerralla kapulan. Merkkasi katseella lelun, mutta tuo-käskyn merkitys on selkeästi jäänyt kovalevylle. Meillä tuo, tarkoittaa vaan ja ainoastaan noutokapulan tuomista. Lelut ovat yleisnimitykseltään palloja ja merkki on merkki. ;)

Tunnari tehtiin kisamaisesti, mutta palautuksen otin pilaamatta sen korjaustreenejä. Hyvin teki suoralla ja samoin toisen kasalla. Meni aika vauhdilla, mutta etsi hienosti. Ei ongelmia. Kasalta palautti myös pitkästä matkasta kertaakaan purematta! Loistava pieni koira! 

Eilen taas tuli todistettua se, että Ritni on todellinen working bordercollie. ;)) Sen ensimmäinen virallinen työpäivä oli eilen, ja se vedettiin kunnialla läpi. Eilen käytiin siis SPKY:n kakkos- ja ykkösluokan kisat Somerolla, jossa osallistujia oli yli 20. Se tiesi siis pitkää päivää laitumella ja siinä mitattiin kyllä pääkopan kestävyyttä ihan tosissaan. Taidettiin olla lähemmäs kuus tuntia laitumella yhtä soittoa!! HUI!! Oltiin kyllä aivan puhki kun illalla kotiin päästiin. Vettä tuli taivaan täydeltä ja välillä paistoi aurinko. 

Ritni hoisi oman hommansa tolppakoirana näille kaikille kisaaville koirakoille ja yhtään laumaa ei jouduttu uusimaan. Silmä pysyi kovana ja loppuajasta musta tuntui, että se olisi selvinnyt siitä hommasta ilman minuakin. :) Kun mönkijän ääni alkoi kuulua laitumen toisesta päästä, niin Ritni ampaisi ylös ja lähti omatoimisesti etenemään kohti tolpaa. Haki trailerin vierestä sopivan paikan ja jäi siihen passiin. 

Hienoa oli kyllä todeta, että tuon koiran pääkoppa pelaa ihan kympillä. Pitkä päivä takana ja tehtävä ei ollut todellakaan mikään herkullisin koiralle. Se teki töitä kovasti, mutta menetti lampaat itseltään yli 20 kertaa kilpailevalle koirakolle. Ei ole kovin palkitsevaa, mutta opettavaista kyllä. Seuraava työpäivä on 4.syyskuuta. ;)

Tänään aamulla käytiin kasilta treenaamassa Reinen kanssa agilityä. Näiden parin päivän treenien ja tekemisen jälkeen voin oikeasti sanoa, että Ritni on ollut ehkä ensimmäisen kerran elämässään väsynyt tekemisestä. Eilinen vei siitä kyllä mehuja aika isosti, mutta hienosti se veti kuitenkin treenit vielä tänään aamulla. Tehtiin noin 25 esteen hyppyrata ja ihan kivasti meni. Alun pimeä putkikulma oli meille se juttu. Miten ihmeessä tollanenkin voi unohtua koiralta! Uu-putki pimeään kulmaan ja ampui aina siitä kaukaisimmasta päästä sisälle. Helkkari että otti päähän tollanen amatööriongelma! :) Muuten jäi hyvä fiilis ja tuntuu, että ollaan edetty huimasti tässä kesän aikana noin muuten. 

Huomenna vietetään vapaapäivää mökillä Turussa ja juhlitaan häitä. Vapaapäivä siis tiedossa! :)