Viime keskiviikkona käytiin hallilla sm-tokojoukkueen katselmuksessa näyttämässä testiveto itsestämme ja kivasti meni. Aika suppea oli liikkeiden määrä, mutta tarkoitus olikin ilmeisesti tsekata missä mennään. Seuraamisessa oli aika kovassa vireessä ja poikkeuksellisesti sain hammasta jalkaan. Piti paikan kyllä hienosti, mutta antoi äänetöntä vinkkiä samalla. Juoksu oli myöskin jees. eikä pompottanut. Samoi askeleet. Luoksetulo oli täydellinen. Stoppi on Ritnin parasta osaamista ja maahanmenokin oli hyvä. Vähän oli liukas alusta, mutta silti hienoa työtä. Välit juoksi myös tosi kovalla laukalla. Noudossa sain raikuvat naurut taas aikaan. Voi blondi!! :D Olin heittämässä kapulaa, mutta sadasosassa päätin etten heitäkään, joten se sitten lensi pari metriä suoraan taivasta kohden ja tippui lähes testattavien niskaan. Ei muuta kuin uusintaa kehiin. :) Liike kokonaisuudessaan oli hieno ja haku sekä palautus todella nopea. Ei vaihtanut kertaakaan otetta kapulasta. Loistava koira! Kaukot oli ainoa, jossa tapahtui jäätyminen. Vaihdot oli pitkältä matkalta ja Ritnihän tekee ne loistavasti normaalisti. Oikeestaan sen vahvimpia liikkeitä. Nyt kun sen ympärillä seisoi ihmisiä ihan lähellä, niin jäätyi kahdesta ekasta käskystä. Nyki kyllä, mutta ei noussut. Pitää lisätä ihmisten tuomaa painetta siihen ihan lähelle. 

Näiden tokotusten jälkeen sisälle halliin agilitytreeneihin. Pia oli tuuraamassa ja rata näytti jokseenkin haastavalta. Olen huomannut omassa treenaamisessa sellaisen tavan, että palkkaan useasti koiraa vasta sen jälkeen kun tulee ensimmäinen virhe. Nyt olen päättänyt, että suunnittelen tekeväni johonkin tiettyyn kohtaan ja siinä palkkaan. Palataan sinne pentutreenien ideaan. Tuntuu vaan niin epäreilulta rykiä menemään tolla vanhalla mallilla. En tiedä onko siitä Ritnille merkitystä miten toimin, koska tekee aina samalla höyryllä tulee palkkaa tai ei. :) 

Nyt siis suunnittelin tekeväni radan tämän uuden/vanhan ajattelumallin mukaisesti ja ihan kivasti pyyhki. Vauhti oli valtava (ylläri!) ja sain tehtyä hienon jarrutuksenkin putken jälkeen. Keppikulma oli todella haastava avokulma, joka vaati vähän työstöä. Lopunviimein kuitenkin sain senkin menemään ja toimimaan, kun vaan ymmärsin itse liikkua ja myötäillä koiran linjaa. Jään edelleen helposti ihailemaan tuon tekemisiä ja tällöin olen auttamattomasti liian myöhässä kaikesta. Kivat treenit ja sain valssattuakin ennakoivasti ehkä jopa ihan oikeaoppisesti! :)

Torstaina ei tainnut tapahtua mitään kummallista ja perjantaina suunnattiin kohti Turkua. Meillä oli aika taas Piiralle lauantai aamusta, joten siksi tämä reissu. Ritnillä oli edellisellä kerralla lukko alaselässä joka korjattiin kuntoon ja nyt se oli pysynyt poissa. Hyvä juttu. Se on edelleen toispuolinen lihaksiston osaltaja nyt hoidettiin sitä jäykkyyttä yläselästä, jotta saataisiin siitä tasapainoinen pieni koira. Itse olen näiden hoitojen aikana huomannut suuren muutoksen sen toiminnassa ja tekemisessä. Ei vouhkaa enää niin paljoa, koska paikat ovat auki ja hyvässä kunnossa. Pientä hienosäätöä tarvii ja sitä ollaan nyt kotioloissakin työstetty ahkerasti. Itse olen myös oppinut lukemaan sen käytöksestä monenlaista. Nämä terveysasiat, fyssarijutut, osteopatiat yms. ovat todellakin vienyt mennessään ja silmäkovana tulee seurattua asiaan liittyviä juttuja. 

Näiden asioiden myötä olen jo jonkin aikaa miettinyt noita ruokajuttuja uudestaan Ritnin osalta. Sehän on pienestä saakka syönyt JahtiVahtia, johon olen alusta saakka ollut todella tyytyväinen. Onneksi omistaa ystävän, joka tietää näistä ravintoasioista enemmän ja hänen kanssaan ollaan mietitty sapuskan vaihtoa. Tähän päätökseen ajauduttiin siksi, että JahtiVahdin ravintosisältö on muuttunut huonompaan suuntaan ja tästä en ole ollut kovin innostunut. Mutka saa sitä edelleen syödä, mutta nyt testissä on Ritnille Acana. Nyt on saanut lihan, öljyjen, jauhojen, maitorahkan, tumman riisin, munan ja raejuuston lisäksi nappulaa osaksi. Tuon muun mössön ajattelin edelleen säilyttää, mutta testaan nyt tätä siihen siivelle. 

Tokotreeneihin käytiin tänään etsimässä sulannut hiekkakenttä tuolta lasimuseon kupeesta. Voiko olla mahdollista, että joku urpo ja tylsistynyt ihminen olisi ilmoittanut poliisille meidän treenihetkestä, vai oliko tämä vain sattumaa? Sain tehtyä ruudun valmiiksi ja lähettelin Ritniä sinne, kun sinivalkoinen partio tuli paikalle. Pysähtyivät kohdalle, katselivat tilannetta (?!?) ja jatkoivat matkaa. Ehkä joku on saattanut häiriintyä meidän pienistä oransseista kartioista, mun huudoista tai irti olevasta murisevasta pikkukoirasta. Veikkaan, että heilläkin voisi olla jotain muuta tekemistä tällä alueella (Peltsi...!) kun mun pienten tokoparkkistreenien seuraaminen. Tai ehkä he oli vaan kiinnostuneita! Ken tietää! 

Enivei, ruutu oli hyvä. Ruudussa oli markkeri, mutta ei tarjonnut sen koskettamista vaan paikkaa. Ei selkeesti ole riippuvainen siitä. Korjasi myös hyvin ja näissä korjauksissakaan ei yritä koskettaa markkeria vaan liikkuu robottimaisesti taakse ja sivuille. Hyvä treeni ja pitkä matka oli teemana sulalla maalla. Onnistuttiin!

Luoksetuloa eri vaiheista vauhtipalkalle. Stopit on sillä niin hyvät, että treenaan niitä vaan kierroista. En ota niitä enää tuohon suoralle kuin satunnaisesti, sillä niissä ei ole ollut ikinä mitään ongelmia. Nyt teki myös loppuosan todella kovalla vaudilla ja temmolla. 

Muutamia istumisia ja seuraamista. Hidas kävely hyvä, samoin normaali ja juoksu. Lyhyitä pätkiä joista palkka kainalosta. Ei enää käytä silmää ollenkaan, vaikka palkka onkin kainalossa. Vielä viime kaudella se piti olla visusti piilossa. 

Tässäpä taas näitä! Illalla käyn tekemässä vielä tunnarin autokatoksessa kun tuo kamala tuuli ja sade laantuu. Valjastan Mikan liikkuriksi ja teen muutaman kisamaisen ja sitte perustreenin. Huomenna on Katin kanssa parin tunnin vuoro Sporttiksella. Hyvin aktiivisissa merkeissä alkaa siis tämäkin viikko! :)