Tänään alkoi kesän tauon jälkeen Riitan ohjatut treenit ja mukavaa oli, jälleen kerran!

Sälli on Reinen kanssa meidän kanssa samassa ryhmässä tällä kertaa ja pari muuta harmitonta rekkua myös. Ihan kiva, sillä nyt saa tehdä häiriötreenejäkin rauhassa, kun yksikään ei ole pahassa mielessä kiinnostunut toisista. 

Aloitettiin kehään tulolla. Normaalit kisavirittelyt ennen omaa vuoroa, siitä seuraamiskaavion aloituspaikalle kisanomaisesti. Pieni pätkä seuraamista ja megapalkka. Ritni oli kiva. Nyt sain askelluksen taas kohdalleen ja tamppasi kivassa rytmissä ja tiiviisti. Pitää huomata vaan tässä, etten ennen liikkeen alkua jalalla korjaa Ritnin paikkaa, sillä EVL:ssä siitä voidaan tiputtaa pisteitä.

TIiviissä ympyrässä tehtiin seuraavaksi häiriötreeniä. Näissä Ritni on aika haka. Palloa saa heilutella ja käskyjä luetella. Häntä ei haittaa. Istuu hyvässä perusasennossa ja kivassa kontaktissa. Mä olen muistaakseni sille kerran tossa harkassa huomauttanut ja se on riittänyt. 

Samaisessa ympyrässä tehtiin paikalla istuminen, joka meni tällä kertaa kivasti. Palkkasin kohtuu useasti ja aina selkeästi ylös, jotta ei laskisi korppikotka-asentoon. Nyt oli kivassa ryhdissä. 

Paikallamakuu tehtiin myös ympyrässä ja todella tiiviisti sekin. Käskytys oli EVL-tyyppinen ja Ritni oli toiseksi viimeinen maahan-käskyssä ja loppunousuissa toinen. Malttoi kivasti vaikka muut käskytettiin. Meni ensimmäisellä alas, ei noussut, palkkasin melko aktiivisesti. Huomautin sivuille vilkuilusta ja reagoi siihen toivotulla tavalla. Reine oli sällin kanssa meidän vieressä tai oikeastaan vasemmalla takana. Ritni vilkuili Sälliä kun Reine palkkasi sitä. Sitte tapahtui mysteeri. Välipalkkauksen jälkeen tuli metrin eteen ja meni maahan ennenkuin käännyin. Riitta kyseli onko tehnyt tätä joskus. EI IKINÄ!  Matalalla äänellä huomautus ja palautus paikoilleen. Ei tehnyt toiste, joten veikkaan sen olleen joku klimppi sen järjenjuoksussa. Ylöskäskytys oli ihan jees, vaikkakin mun makuun vähän hidas. Enkä sitte muistanut odottaa liikkuria vaan annoin sivu-käskyn Riitan vielä heiluttaessa palloa.  

Tässä välissä tehtiin vielä kaukojakin. Tein nyt ainostaan maahan-istu-maahan-istu vaihtoja. SM-kisoista viisastuneena jätän hetkeksi nousun treenaamatta. Se osaa nousta hissinä, se on todistettu! Nousi kivasti. Jää vähän korpiksi, mut se on Ritnin tyyppistä. Mun tarvii muistaa nyt vaan selkeet rutiinit. Maahan-kauko, kun jätän sen. Kun käännyn sen luokse, hymyilen sille. Se alkaa heiluttaa häntää ja tiedän sen olevan oikeassa mielentilassa. Hauska kaveri. 

Seuraavana taidettiin tehdä luoksetulo. Kokeenomaisesti ainakin melkein oli tarkoitus se toteuttaa. Ritni istuu nyt hienosti eikä laske. Ei myöskään ole varastanut tässä. Stopit on ollu sille kierroista sairaan hyviä, mut nyt suoralla se ei jostain syystä tajunnut sitä ekalla. Juoksi läpi ilman ajatustakaan seisomisesta. Toisella kerralla heitin pallon heti seis-sanan perään. Tarvii treenata tätä, vaikka en ollut ajatellut siinä olevan mitään muttaa. Lenkilläkin teen useesti näitä käpyjen kera, mutta nyt tarvii vaan vahvistaa sitä. Eniten ollaan treenattu kierroista ja nyt sanoinkin sille ennen luoksetuloa, että nyt mennään kiertämään. Wow... hän oli säpäkkänä. Ei ihan vihjesana kohdannut oikeaa merkitystä. 

Sitte ruutu. Tänään ei selkeesti ollu meidän päivä. Ritni lähti heti alkuun aijaamaan merkkiä ja juoksi kaarella persus maata viistäen. Vihjesanalla ymmärsi ja löysi ruudu, lähti etenemään, mut teki merkin. Sieltä juoksi mun luo, josta lähetin uudestaan ja nyt juoksi sivusta reunalle. APUAAAAA mikä tuskan tunne. En oo nyt kesällä hirveesti ruutua tehnyt, mut Ritnihän on sellanen, et jos edellisenä päivänä on tehty merkkiä, niin hän tarjoo sitä KOKOAJAN. Tein sitte yhden näyttöruudun alkuun ja siitä perään normiruudun ilman näyttöjä. Nyt ok. Vaatii selkeesti pidemmän tauon jälkeen näytön vielä tässä vaiheessa. Pitää olla tarkkana ettei anna sen pelata tota juoksupeliä, sillä kierrokset on melko katossa kokoajan. Sitte sitä seisomista siellä ruudussa tulee nyt pidentää, eli pallo ei heti lennäkään, vaan kävellään rauhassa sen luo ja ihan kohdalla saa sitte jesssss- ja pallon. 

Viimeisenä tsekattiin vielä täyskäännökset. Ritnin käännökset näyttää hyviltä. Perse ei kuulemma laskenut niin että se haittais. Kummallista. Oli menaan kovin virtasta seuraamista ja sillon se yleensä laskee. Pois tavastaan ei kuitenkaan ehkä parissa päivässä oo päässyt.... ehkä.  

Kivat treenit oli kuitenkin. Nyt pitää ehkä taas alkaa ottaa tavotteita esille ja toitottaa itselle sitä, mitä on tullu laitettua tavotteeksi tälle vuodelle. Huomenna on kuitenkin vapaa ja lepo näistä jutuista. Huomenna tehdään pitkä metsälenkki ja nostetaan jalat pystyyn. Perjantaina agiliidellään ja sunnuntaina vähän kumpaakin.