Taas on jäänyt päivitykset vähän unholaan, mutta tässä taas yritän virkistää muistia viime lauantailta saakka. Katotaan mitä vielä muistan!

Lauantaina käytiin tontilla viemässä muutamat paneelit tontille ja siellä on mökki jo hyvällä mallilla. Tällä viikolla on aloitettu laatoittamaan ja seinät on kertaalleen maalattu. Alkaa siis näyttää talolta. Käytiin Heidin kanssa myös pikaseen Masalan kisoissa ostamassa muutama karvalelu koirille. Illaksi olin varannut lepakkovuoron sporttihallilla yhdeksästä eteenpäin, johon Heidi lähti Reean kanssa mukaan. Ritni sai tehdä pientä rataa, jossa puomi oli jälleen isosa roolissa keskiviikon huonosti menneiden treenien vuoksi. Kaikki on siis jälleen kunnossa ja tein lopuksi vähän tokoa lämpimässä. Aurinko vaan puuttui. Melko luksusta!

Sunnuntaina olin töissä kuplan kisoissa aamupäivän ja sen jälkeen käytiin Sellossa ostoksilla. Mika pakotti mut lähtemään sinne, koska sen mielestä mulla oli niin kauheet kotivaatteet päällä, et ne kaipas uutta päivitystä. Ei ymmärrä.  Noh, mä veikkaan, että sillä oli oma lemmu ojassa, mut tulipahan lähdettyä ja sai vaatekaappi päivitystä. Löysin myös itselleni uuden kuoritakin, jotan en raaskinut vielä ostaa, mutta saattaapi olla, että nyt perjantaina käyn sen noutamassa. Yritin etsiä kuvaa siitä täältä netistä, mutta en löytänyt. Haglöfsin kuoritakki, lila väriltää ja jossa oli vihreät vetoketjut. JOO, oli sairaan hieno.

Maanantaina käytiin tossa parkkiksella tokoilemassa ja kivasti meni. Tein pätkiä seuraamista ja nyt huomasin sen, että jos pidän lelua kainalossa, niin se painaa Ritniä selvästi eteen.. Tein pari hyvää settiä naksulla ja lelulla ja lopuksi normaalisti namilla. Oli näppärä ja taitava. Otin myös joitan juoksuaskelia ja hyvin pysyy tiiviinä, vaikka vauti onkin huomattavasti kovempaa. Sitte treenattiin takapalkalla jäävistä seisomista. Siihen ollaan nyt panostettu ja tulostakin tuntuu jo tulevan. Olen pari kertaa tehnyt kunnollisesta seuraamisesta sen pysähtymisen, mutta oikeastaan muuten olen aina vain liikkunut eteenpäin sen kävellessä mun vieressä. Kivasti toimii, vaikka palkka on takana, eikä ennakoi sinne ollenkaan. Lopuksi tehtiin lelun kanssa maahanmenoja, jota testasin myös seuraamisesta. Tippuu vauhdilla ja on aikasta magee...

Tiistai vietettiin sporttiksella treenailemassa ja meitä oli ainoastaan Annina ja Reine 10 minuutin ajan. Saatiin siis tehtyä ruhtinaallisesti juttuja ja kivaa oli. Rimat oli 45 cm ja olen pitänyt edellen kaksi rimaa päällekäin. Saatan tehdä jossain vaiheessa nyt niin, että alan laskea sitä alimmaista rimaa pykälän aina alaspäin, jolloin tullaan siihen, ettei sen olemassaololla ole enää merkitystä. Tuntuu suunnitelmalta. Yritän liittää tähän perään sen radan, jotta pysyy muistissa.

Olen tehnyt hirvesti vaikeita ratoja ja Ritni on taitava koira sellasissa jutuissa, mutta pitkällä baanalla tuntuu kahden esteen jälkeen alkaa kyselemään multa lisäohjeita minne mennä. Muutin jossain vaiheessa mun putkikäskyn "putkeen mene mene"- tyyppiseksi ja nytkin taisin suoralla olevan kakkosesteen jälkeen huutaa "mene" ja Ritnihän paineli putkeen minkä kerki.

Harjottelin 1-2 esteellä suhinajarrutusta ja jonkunasteista niistoa. Jos sitä nyt siksi vois kutsua. Tein pari kertaa alussa niin, että heitin suhinan lomassa karvalelun sen nassuun, jotta oppis ottamaan vauhtia pois näissä tilanteissa. Hehhehe, toivossa on hyvä elää! Ritni pistää murinan päälle ja jos se osais puhua, niin se huutais että "alta pois mutsi, täältä tullaan!". Mun pitäis vaan itse lähteä aikaisemmin liikkeelle ja muistaa, että vaikka tekisin minkä ihmisnuolen tai niiston tahansa, niin jalat ja rintamasuunta pitäis olla sinne mihin ollaan menossa. Eikä tarvii jäädä ihailemaan! Jos jää, niin hammasta varmasti tulee. Putkesta tultaessa ensimmäisenä edessä näkyi puomi, joka vetää Ritniä hirveesti. Takaakiertoon piti ottaa melko tiukasti kiinni ja mitään kummallisia ei siinä pystynyt tekemään, koska kaikki energia meni siihen, että sain sen pysymään puomilta poissa. Vitoshypyllä nostin ja käänsin jaakotuksella yli, josta taipui pienellä kurvilla kepeile. Taitava. Kepeillä ei ongelmia missään kohtaan (keskiohjuria voisi alkaa laskemaan pois). Keppien jälkeen putken väärä pää vedolla joka toimii hyvin. Putkesta tultaessa jarrutuksesta ei ole hyötyä vaan vauhtia on miljoona. Sain kääntymään kohtuu hyvin, kun palkkailin sitä pari kertaa. Täytyy ottaa treenilistalle jälleen. Takaakierrossa 10 esteellä jäin niin jälkeen, että takaaleikkaus ennen putkea onnistui, mutta etumatkaa olisi saanut olla enemmän. Näitä pitää harjoitella enemmän. Ei tarvisi vielä kolmosesteen kohdalla kysyä. Suoraa ja kaarteita pitkillä väleillä. Sitä meidän pitää treenata!  Lopuksi tehtiin vielä keppikulmatreeniä niin, että kepit ja suora putki oli vierekkäin ja sieltä putkijarrutuksella avokulmaan ja umpikulmaan. Jarrutus ei ihan nappiin mennyt, ja tekonurmi huusi tassujen alla hoosiannaa, mutta nätisti taipui kumpaankin kulmaan ja kepitti nätisti, hyvällä vauhdilla ja tekniikalla. Taito tyttö!

Keskiviikko, eli tänään. Hyvinkään hallin kantto oli pettänyt lumen takia, eikä treenejä ollut siellä. Noh, toisaalta en olis kyllä päässytkään, mutta harmi kuitenkin. Reine kävi tässä illalla vielä meillä ja yritettiin epätoivosesti lenkkeillä tuolla -20 asteen pakkasessa. Tokoiltiin vielä tossa koulun parkkiksella jonkun aikaan ja saatiin kateltua vähän toisten aikaansaannoksia.  

Tein Ritnin kanssa seuraamista pieniä pätkiä ja Reine huomas, että neitokaisen seuraaminen on menny eteenpäin. Parempaan suuntaan siis. Se painuu enää vähän alas ja sekin tapahtuu silloin jos katson sitä alaspäin, eli se ottaa painetta siitä. Saattaa myös ennakoida jäävistä maahanmenoa. Näin uskon. Pitää vaan muistaa katsoa eteenpäin ja pitää pää pystyssä. Lisäksi tehtiin ruutua pari kertaa lelulla ja hienosti meni. Malttaa odotta ja etenee hurrrrjalla vauhdilla. Sitte päivän sana oli jälleen jäävistä seisominen. Takapalkka alkaa pelittää. Yhdistän sen toistaiseksi aina vaan tuohon seisomiseen, en muihin. Pysähtyy hyvin, ei ennakoi, kestää sen, että käännyn sen eteen ja siitä sivulle, josta vapautus palkalle. Useimmiten kuitenkin vapautan sen suoraan siitä nopeasta pysähdyksestä ja treenaan erikseen sitä aikaa.

Tässä näitä nyt taisi taas olla riittämiin. Loppuviikko menee huomenna tokoporukan treeneissä ja perjantaina treenataan Riitalla. Käydään näyttämässä mitä ollaan saatu aikaiseksi. Jännää...  Näitä treenataan:

  • suoralla ja karteella itsenäistä etenemistä
  • keppien sivuirtoamista muutamilla toistoilla
  • suhinajarrutusta putkella ja hypyillä
  • jäävistä edelleen seisomista ja siinä liikehdintää ja palkan pidennystä
  • noudossa pitoharjoituksia sisällä