Ensinnäkin mulla on ripakopallinen hienoja kuvia Ritnin kisoista. Iiris Kieme oli ottamassa kuvia ja kertakaikkisen hienoa on se, että itsestäkin on joskus jotain otoksia, kun tuntuu, että sitä on aina itse sen kameran takana.  Toiseksi mulla alkoi ensimmäinen lomaviikko. Meidän viikonlopun Seinäjoen reissun aikana kaivuri oli käynyt pihalla tekemässä hommia ja hienoa alkaa tulemaan. Nyt yritetään saada tällä viikolla joku tänne kaivamaan tuo loppu piha kuntoon, niin päästään terassin tekoon ja nurmikon laittoon eli tilaukseen. 

Viikonloppuna tosiaan tanssittiin Satun ja Vellun häitä ja ei voi sanoa muuta kun, että NIIIN kaunis morsian. Ja komia sulho tottakai. Onnea heidän yhteiselle matkalle.  Sää ei ollut mitä parhain ja yöllä käveltiin vesisateessa kotiin varpaat muusina. Mulla oli sentään sateenvarjo, mutta Mika päästeli ottatukasta vettä valuen koko matkan ja kuvitella, ei valittanut kertaakaan! Samalla reissulla käytiin moikkaamassa tulevaa kummityttöä, joka oli vielä niin turkasen pieni. Raukka! Vietiin tuomisiksi Marimekon makuupussi, jossa kelpaa neitosen viettää makeita unia. 

Menneestä viikosta sen verran, että torstaina pidettiin SM-joukkueen treenit Kirkkonummella ja ajelin Ritnin kanssa sinne. tarjolla oli kuoharia tottakai, plus toscakakkua ja muffinsseja. Tämä kaikki mun ja Ritnin sekä Reinen ja Sällin tiistain tulosten takia. Aika luksus porukka meillä. 

Tehtiin parissa eri pätkässä sellaset 15 minuutin setit, jossa aina toinen pari oli odottamassa vuoroaan. Haettiin kisamaista treeniä tällä. Ritni ei hirveesti ota painetta tollasista ja pystyy tekemään ja keskittymään hyvin, vaikka toinen oliskin kehässä tai ihan vieressä. Tein sitte omalta osaltani luoksetulon aloitusta eli istumista. Ritnihän kisoissa laski maahan sen jälkeen kun olin sen jättänyt. Mä luulen, että otti painetta aidasta ja sen takana istuvasta yleisöstä. Siitä on kuvakin, jossa se kyllä istuu, mutta nuolee huuliaan. On ehkä hermostunut, tai näin tulkitsin sen. Muutin nyt siis odota- sanan istu-sanaksi, jolloin on täysin erillainen kuin paikallamakuussa. Ei sitten ainakaan sekoita sitä siihen. Tein useita toistoja niin, että kolme ihmistä seisoi sen ympärillä ja palkkasin heittämällä prinssinakki.  Näin saan samalla sen ryhtiä korjattua, koska meinaa vähän laskea ns. lähtöasentoon. Tässä alla kuva luoksetulon lähtötilanteesta. 

Kuva Iris Kieme

Tämän istumisharjoituksen jälkeen tein ruutua. Vaikka Ritni meneekin jo ruutuun itsenäisesti, niin vahvistettiin sitä nyt läpijuoksulla jalkapallolle. Ritni tykkää eniten mennä ruutuun vasemmasta reunasta, vasemman etumerkin takaa kiertäen. Menee siis suoraan oikeaan paikkaan ja täysin keskelle, mutta tuosta kierrosta tippuu vähintään piste. Pitäisi saada se ampumaan suoraan... Tehtiin kaks toistoa suoraan pallolle pitkästä matkasta. Kolmannen lähetyksen tein suorana, eli ei näyttöä. Lähti hyvin ja kovalla vaudilla ja eteni suoraan kiertämättä etumerkkiä. Kääntyy seis-käsksystä hyvin, mutta uskon sen tulevaisuudessa heittävän persusta vielä enemmän ilmassa.  Nyt tekee vielä aika hillitysti. Ritni on myös oppinut hakemaan itsenäisesti oikeaa paikkaa ruudussa, mikäli en anna seis-käskyä. Steppaa siellä niin kauan peruuttaen ja sik-sakkia, jotta kuulee käskyn ja pallo lentää. 

Toisella kierroksella tehtiin häiriössä paikalla istumista. Eli jokainen teki vuorollaan noudot, jolloin muut sai erittäin hyvää häiriötreeniä. Ritulla on hermot kohillaan ja malttaa keskittyä hyvin. Meidän noudot oli aika passelit. Tein kolme toistoa hyvillä kierroksilla. Tarttuu napakasti ja tuo nopeasti. Luovutuskin on ihan ok, mutta tarvii vielä vähän hiomista. Tykkää välillä vähän nällyttää, joka on ei-kiellettyjen listalla. Onneks nyt tällä ei ole niin kiirettä, koska AVO-luokan kisat korkataan mahdollisesti elo-syyskuussa SM-kisojen jälkeen. Kaukot on hyvällä mallilla ja luoksetulon pysäytys myöskin. Eli periaatteessa himottais mennä, mutta kun ei voi ennen ässämmiä... 

Paikallamakuu. Kuva Iris Kieme

Kytkettynä seuraaminen, juoksu. Kuva Iris Kieme

Kytkettynä seuraaminen. Kuva Iris Kieme

Vapaana seuraaminen. Kuva Iris Kieme

                Vapaana seuraaminen. Kuva Iris Kieme  

                                                            

Palkintojenjako. Kuva Iris Kieme

 

Huomenna on jännä päivä. Käydään Riittaa moikkaamassa Sipoossa iltapäivästä. Katotaan tulevaisuutta vaaleanpunaisten silmälasien läpi jälleen kerran. Siitä lisää myöhemmin.  Tiistaina mennään paimentamaan Katin kanssa, keskiviikkona on SM-joukkueen treenit, torstaina vapaa toistaiseksi ja perjantaina aamusta ois hyppytekniikkatunti. Mitähän sitä ihminen lomaviikoltaan muuta vois toivoa!