Syksyn viimeiset paimennuksen pihatreenit on takanapäin. Talventulo on todellisuutta.

Illalla tulee niin äkkiä jo pimeä, ettei meinaa ehtiä töiden jälkeen enää millään ulos treenaamaan. Siirrytään sisälle iltojen osalta, mutta päivätreenit on edelleen ulkona. Niin kauan siis kuin kelejä riittää. Hyvä näin. Tarkoitus on tehdä pitkiä kisahakuja niin kauan kuin se ilmojen puolesta on mahdollista. Sisällä teen sitten talven pientä ja sievää tekniikkaa. 

Meidän piti alustavien suunnitelmien mukaan lähteä Ritnin kanssa tulevana viikonloppuna paimennusporukalla Ruotsiin koulutukseen, mutta meidän osalta lähteminen meni mönkään. Harmittaa ihan vietävästi, sillä tiedossa olisi ollut englantilaisen huippukouluttajan parin päivän kurssi, joka olisi tukenut täysin sitä koulutusfilosofiaa, jolla Ritnikin on opetettu. Keväällä yritetään tehdä uusintareissu, jonne loma-anomukset on jo vetämässä. 

   

Tiistaina tein ensimmäisen setin yksin. Haut oli hyviä. Ei leikkaa, eikä sovella muutenkaan omiaan. Tuuli oli pellolla niin kovaa, että käskyt katosi jonnekin kaukaisuuteen. Meinasi nostossa lauma aina välillä hajota, kun Ritni ei kuullut maahanmenokäskyä lainkaan ja ajoi vaan hirvittävällä vauhdilla laumaa kohti. Väliin tein poispäinajoa ja sivuttaista.

Toinen setti tehtiin Marikan kanssa yhdessä, jotta saatiin tolppakoira mukaan treeniin. Joitain viikkoja sitten Ritni otti painetta Marikasta kun se oli tolpalla, mutta eilen ei edes vilkaissut sen suuntaan. Kaarella ohitti ne ehkä metrin päästä ja lauman takanakin pysähtyi tasapainopisteelle ihan tolppakoiran jalkoihin. Ehkä se oli joku yhden kerran aivokupla, joka sillä silloin oli. 

Maanantaina kävin töiden jälkeen lasitehtaan parkkiksella tekemässä perussetin. :) Istuminen sillä aikaa, kun rakensin kaikki valmiiksi. Alkuun luoksetulo suorana. Oli ok. Siitä ruutu, jossa pallo. Vilkaisi merkin jälkeen luoksetulon merkkejä, mutta nyt selkeästi tietää mikä on oikein. Ruudun loppuosa erikseen. Tämän jälkeen zeta, jossa vaihdot M-S-I. Kokonaisuus hyvä. Jalat pysyi paikoillaan kierroissa. Tämän perään ohjattu. Nyt kaikki merkit oli hyviä, eikä silmäillyt kapuloita. Viimeisenä tunnari. Tein kahdeksan kapulan suoran kahdella toistolla. Työskenteli hyvin, eikä maistellut vaikka vire oli turhan korkea. Palautus ilman pureskelua. Oikein onnistunut kokonaisuus! 

Sunnuntaina olin töissä seuran tokokisoissa. Kisojen jälkeen tein pihalla pienet treenit agilityä. Muutamia niistosokkareita ja lähinnä rintamasuunnan vahvistamista. Kontakteja tein myös, sillä niitäkään ei ole tullut aikoihin muistuteltua. Ritnillähän on ollut kontaktit aina hyvät, joten tästä syystä ei ihan hirveesti tule niitä erikseen treenailtua. Toki varmaan ihan fiksua on välillä niitäkin kuureissa ottaa ja hyvistä suorituksista palkata, eikä vaan nauttia näkemästä. ;)

Tulevana viikonloppuna on tapahtumassa ihme. Nimittäin ollaan ilmoittauduttu oman seuran agilitykisoihin sitten viime kevään! Katselin tossa lähtölistoja ja vähän alko jo jännittää. :) Näin pitkä tauko ei sittenkään ehkä ole hyvästä...