Käytiin tänään kaupassa, kuten lähes kaikki muutkin Joulua viettävät ihmiset. Puolet unohtui vaikka oli lista. Haettiin samalla reissulla kuusi Nesteen pihalta. Siellä oli myymässä yksi hellyyttävä vanha herra, joten kymmenen sekunnin harkinnan jälkeen kuusi oli takaluukussa. Tuli sellanen olo, että nämä oli aidosti sen omia puita (koska olivat niin vinoja ja epätasaisia ;) ) ja teki ehkä tätä työtä perinteen takia, ei rahan. Tuossa se nyt on. Vähän on harva alhaalta ja toispuolinen, mutta ajaa asiansa.

Joulurauha ei ihan vielä astu tähän taloon. Eilen käytiin tekemässä pienet tokot alakentällä. Seuruuta, joka oli ok. Nyt tuntui, että hidas oli paras, sitte juoksu. Näin se ehkä vaan menee, että tässäkin lajissa voi treenaamalla kehittyä. ;) Kaukoista ei jäänyt oikein mitään fiilistä, koska tuntui ettei tuo ihan jokaista käsimerkkiä nähnyt sieltä kaukaa. Oli niin kamalan pimeää, vaikka kentällä pari valotolppaa onkin. Luoksetulon stopista tein maahanmenoa kierrosta. Kävin nyt kerran palkkaamassa pallolla sen luona stopin jälkeen. En huomannut eroa seuraavissa, mutta ehkä ainakin sitä malttia saa tolla kasvatettua huomaamatta. Pitänee jatkaa satunnaisesti.  

Huomenna on vuorossa hieronta. Tulee sopivasti ennen joulua ja nyt on hyvä hetki pitää myös pieni tauko treeneistä. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta. Muistetaan kuitenkin, että on pariin otteeseen täräyttänyt päin lampaita tässä syksyllä, eikä ne varmasti ole ainoat pikku törmäykset. Muuten on liikkunut ihan ookoosti, joten sen suhteen en odota mitään järisyttävää tuomiota. 

Perjantaina meillä on vielä tiedossa Ritnin kanssa lääkärikeikka. Tosi inhottava juttu näin ennen joulua ja ylipäätään, mutta pitää nyt käydä hoitamassa ettei vaan vaurioita silmää. Ritnillä on siis toiseen silmään mennyt roska, joka on jäänyt kiinni silmämunaan. On aika sisäsyrjässä silmää ja on kovin pieni, joten en ole onnistunut sitä ohjeista ja opastuksista huolimatta saamaan sieltä vedellä ja ruiskulla irti. Lisäksi en ole kovin innostunut sorkkimaan noita silmiä ettei vaan saada isompaa vahinkoa aikaan. Matkataan siis silmälekurille vielä ennen joulua. Sen jälkeen astuu se paljon puhuttu rauha tähänkin taloon. 

Jouluksi saapuu myös tädin oma suukkosuu Tatu ilahduttamaan meitä tänne takapajulaan. Ritnihän on hyvinkin innostunut tästä uudesta tulokkaasta. Tatun ollessa viikon ikäinen oltiin kyläreissulla ihastelemassa tätä pientä nyyttiä ja Ritni osoitti jälleen olevansa maailman viisainta koirarotua. Tatu nukkui sohvalla peiton alla ja Ritni nukkui sen vieressä. Tatulla oli peiton alla irronnut toinen sukka, jonka Ritni huomasi. Se pisti nenän peiton alle ja otti toisessa jalassa jäljellä olevasta sukasta kiinni, ja veti sen myös pois. Istuttiin iskän kanssa ihan sanattomina vieressä. Tämän jälkeen se töni nenällään pudonneen peiton Tatun päälle ja peitteli sen. Useaan otteeseen. 

Mitä tähän enää voi lisätä? --> Maailman viisain koira(rotu). (Mikan näkemys on, että tuo rotu tulee lisätä tuonne perään... ;))