Niin. Tänään oltiin Janitalla taas treenailemassa. Oli kivaa. Kuvitella, et oltiin matkassa talvivarusteissa, siis samoissa mitä on ollu päällä 20 asteen pakkasessa. Ihminen on aika yksinkertainen.

Tarjolla oli Kari Jalosen rata, jossa esteiden määrä ei ollut suuri, mutta samoja mentiin useampaan kertaan. Tuottaa jotenkin haasteita mulle, mut hyviä sellasia. Ritnillä rimat oli tänään 50 cm korkeudessa, joten edistystä on tapahtunut. Ei alituksia ja oli muutenkin taitava neito.  Palkkasin nyt kokoajan pelkästään namilla, eikä noussut niin kovin ja keskittyi paremmin. Sai sitten lopussa lelupalkan, joka riittää varsin hyvin sille.

Tässä ratapiirros. Sallitaan pienet virheet esteiden etäisyyksissä ja kulmissa. Rata on kuitenkin Kari Jalosen kynästä.

Lähdön otin kutsuna kakkosesteen takaa valssilla. Teki taitavan kontaktin ja valssi oli oikein ajoitettu. Putken jälkeiselle hypylle työntö ja puolivalssi, josta leikkauksella ja sylkkärillä kutoselle. Tässä pitää huomioida, että työntö on ns. keinuva eikä mikään huitaisu. Leikkauksessa ja sylkkärissä tulee myötäillä koiran liikkeitä, eikä ohjaus saa pettää. Pitää muistaa käskyttää kokoajan. Sylkkärissä liike pitää pysyä kokoajan, tai ottaa kiellon. Seiskan taakse valssi, josta lähetys putkeen. Putken jälkeen poispäinkäännös pitää tehdä vartaloa käyttäen, ei ainoastaan käsillä. Käännös pitää alkaa jo koiran ollessa puomin alastulon puolessa välissä. Muuten valuu pitkäksi. Puomilta persjätöllä ja pyörityksellä hypyt ja takaisin puomille. Hypylle 13 tein vekkauksen ja sylkkärin joka toimi kivasti. Pitää muistaa vaan peruutus tehdä vekkauksessa puomin suuntaan, jotta kääntyy hyvin kepeille. Persjätöllä putkeen, josta puolivalssilla vastaan hypyllä 17 ja siitä jälleen vekaten seuraavalle hypylle. Putkihelvetin jälkeen työntö esteelle 22, joka vastaan valssilla ja seuraava este puolivalssilla. Tämä este 23 oli mulle henkisesti vaikein. Mä kuvittelen ja päätän ton koiran puolesta asioita, joissa ei oo mitään järkeä. Mä ajattelin nytkin, että toi on varmasti sille vaikea kulma hypätä ja lopetan liikkeen. Toivon vaan kädet ristissä, ettei se tiputtaisi sitä. Koin valaistumisen.  Aina kun lopetan liikkeen, niin koira katsoo mua, lopettaa hyppynsä kesken sekä yleensä tiputtaa sen alla olevan  riman.

Päivän sana: Pidä ohjaus päällä kokoajan, liiku tasaisesti ja myötäile koiran liikkeitä. Rimat pysyy paikoillaan ja naamassa hymy.