Nimittäin kyseessä on kisaraportti lauantaisista avoimen luokan tokokisoista. 

Kisoihin lähdettiin sillä mielellä, että voidaan liittää tänne Cheekin biisi, jossa lauletaan: "Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä, jippikayjei-hei hei, sä tsiigaat voittajaa...". Tuloksena oli kuitenkin 174p, sija 2/9 ja siirto voittajaluokkaan. Vähän ehkä jäi harmittamaan noi pisteet, koska voittajalla oli pisteitä 175 ja Ripaska ei mitenkään pistänyt parastaan, vaan keuli. Kovasti. 

Tässä pisteet ja kootut selitykset: 

1. Paikalla makaaminen 10

Oltiin puolikuolleen collien ja bullmastiffin välissä. Ritni alkoi haistelemaan maata kun asettauduttiin omalle paikalle ja huomautin sitä ynähtämällä kaks kertaa. Samaa huomautusta käytän aina treeneissä, joten kai tajus että nyt on tosi kyseessä.  Tuntu ikuisuudelta koko aika siellä piilossa. Mika oli kattomassa ja sano, että kaikki muut oli maannut ihan koomassa ja Ritun pää oli pyörinyt ku pöllöllä. Oli myös alkanut jossain vaiheessa tsekkailemaan niitä vieruskavereita, kun mitään ei ollut tapahtunut. Pysyi hienosti, meni salamana maahan ja teki parhaan nousun ikinä! 

2. Seuraaminen taluttimetta 9

Saatiin kiitosta tiiviistä seuraamisesta ja mun rytmikkäästä askelluksesta. Piste menetettiin kuitenkin Ritnin pompotuksesta juoksussa... Kulki laukalla. 

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Ei ehkä vaadi kommentteja. Oli hieno syöksy. 

4. Luoksetulo 8

Tämä oli niin harmi. Ritni siis laski taas maihin kun jätin sen, vaikka ei oo tehnyt sitä sen ekojen kisojen jälkeen. Tajusin nyt myös sen, että en ehkä oo tehnyt näitä luoksetuloja noin pitkästä matkasta. Yhdistäiskö se sen jotenkin paikallamakuuseen. No tulevaisuudessa kisoissa saa maata, sillä lähtöasento tulee olemaan tuo. Tuomari taiskin tästä sanoa, että toi on korkein arvosana jonka voi antaa, jos lähtöasento on väärä. 

Teki kuitenkin muuten elämänsä parhaan luoksetulon ja pysäytyksen. Alkupätkällä tuli järkyttävää kyytiä, annoin pelkän käsimerkin ja tuli salamana X-asennossa ilmasta alas.  Voi miksei ollu kameraa! Sillä jäi maahan neljä tassun kokoista kuoppaa!! Tuomari oli ihan sanaton. Se ei tienny mitä se ois meille arvosanaks antanut. ja oli pahoillaan tosta lähtöasennosta. Kerto myös, ettei ole ikinä nähnyt noin mahtavaa pysäytystä. Oon samaa mieltä, se oli hieno.  

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7

Tästä jäi jotenkin paska fiilis. Oli oikeesti ala-arvoinen suoritus. Musta koko koira oli ihan pihalla mitä oli tapahtumassa. Teki kyllä hienon pysäytyksen, mutta vaati kaks käskyä, jotta sain sen jalasta irti... 

6. Noutaminen 7

Pysyi heiton ajan hienosti, vaikka meidän liikkurina ollut pappa olikin jotenkin jäässä, ja piti sitä mun sivulla ihan sika kauan! Teki loistavalla vauhdilla, mutta tullessa törmäs mun vasempaan jalkaan. Siis samalla kun yritti lennossa heittää persusta mun sivulle.  Ja toi törmäys ei ollu mitenkään virhearviointi tai vahinko Ritniltä, vaan täysin tahallinen juttu. Positiivista oli se, että piti hienosti eikä muklannut sitä kapulaa yhtään. Rokotti musta silti aika paljon... 

7. Kouko-ohjaus 8

Muuten tosi hienot vaihdot, mutta jääty ekalla ja jouduin antaa nousuun toisen istu-käskyn. Ei muuten mitään moitittavaa. 

8. Estehyppy 10

Nappisuoritus. 

9. Kokonaisvaikutus 10

Lapsi on kuulemma iloinen ja meillä on hyvä suhde joka näkyy.  Tänään Ritni oli tuomarin mukaan kevyesti keuliva ferrari, ja hän toivoi tulevaisuudessa näkevän meitä vielä. Jeps, ja mehän näytään!!! Vähän mua ehkä häiritsi se liikkeiden välissä höpöttely, eli mulle sopii sellanen nopeatempoinen koe ennemmin... Mut kivahan tääkin oli kokea! 

Tän vuoden suunnitelmissa oli kisata vielä yks voittajan kisa läpi, mut tähän mennessä kaikki tavoitteet on mennyt niin hyvin nappiin, että saa nähdä mitä tehdään. Tunnaria pitää vielä viilata, samoin kaukojen seisomista vahvistaa. Noudoissa olin ajatellut, että otan nyt pitotreenejä kuurina, jotta pureskelusta päästäis eroon. Nyt se on kuitenkin tehnyt ihan siistiä työtä, joten tarvii vähän miettiä asioita. 

Yhden pysäytyksen taktiikalla on menty tähän saakka, joten töitä tehdään voittajan liikkeiden kanssa samalla tavalla, että sama tahti jatkuis. Toki kisavarmuutta tarvitaan, koska typeriä virheitä aina astuu eteen näissä tilanteissa. 

Huomenna kuitenkin nollataan taas tosissaan tokojutut ja mennään paimentamaan!