Viikonloppu tuli vietettyä kokonaisuudessaan töissä. Lauantaina tokokisoissa ja sunnuntaina Ritnin kanssa tolppakoirana paimennuskisoissa. Ennen viikonloppua piipahdettiin (?) kuitenkin torstaina Reinen kanssa töiden päätteeksi Ojangossa epiksissä. Ilta venyi ihan hirmu myöhäseksi ja mehän oltiin Ritnin kanssa lähdetty aamulla kahdeksan aikaan matkaan eli töihin. Kotona taidettiin olla kymmenen jälkeen. 

Ilma näytti sen verran huonolta, että päätettiin ottaa vaan yhdet  startit. Rata oli kiva ja haastavia paikkoja oli enemmän mitä videolta käy ilmi. Hypyt ei mitenkään ollut loogisella linjalla, joten ojata piti silti, eikä ainoastaan luukuttaa. Meidän tulos oli oikeasti 10 vp, vaikka tuloslapussa luki 15 vp ja niin myös palkintopallilla kuulutettiin. Eipä sitte ole tullut oltua tollasen tuloksen kanssa ikinä minkään koiran kanssa palkinnoilla. :D

 Aikaa tuhraantui turhaan alun takaakierrossa, joka harmillisesti on videolta jäänyt pois. Ritni luki kierron kyllä, mutta hamusi jo uhkaavasti putkea. Sain kuitenkin pelastettua sen sieltä takaisin hypylle, joten siitä kielto. Puomin jälkeen napsahti kunnolla nilkoille. Saattoi olla vähän näkemyseroa siitä, että kumpaan päähän putkea ollaan menossa. ;) Takaakaarteen hypyn rima ropsahti alas, kun pysäytin liikkeen täysin. Huono minä. Näitä juttuja on koko kesä yritetty iskeä mun päähän, miten mun liikkeen lopettaminen aiheuttaa juurikin tuon. Miten en ymmärtänyt tehdä siinä kohtaa vastakäännöstä?! Yritin meinaan toisella kierroksella juurikin tuota vastakäännöstä siinä, ja taitavasti luki ja rimakin sai olla rauhassa. Valssit ovat niiiiin myöhässä. Ihan hävettää, kun juurikin ne ovat olleet viimeaikoina meidän juttuja. No mutta siihen taitaa olla kyllä tässä kohtaa ihan hyvä syy. Jään meinaan jälkeen jo edellisellä putkella, kun ei meinaakaan hakea yhtä hyppyä ja joudun saattamaan sitä liiaksi. No mutta pidemmittä puheitta, tässä se tulee! :))

Tokokisojen jälkeen treenasin itse kentällä muutamia pieniä juttuja, mutta ei mitään suurta ja mainittavaa. Ohjattua tein, siitä vasenta. Nyt näytti ensimmäisen kerran siltä, että tietää tekevänsä juurikin ohjattua eikä esin ruudun merkkiä tai muuta höpöhöpöä. Seuruusta tein oikeastaan vain hidasta. Nyt työskenteli hyvin, ei yli. Juoksussa meinaa pompottaa. Pitääpä laittaa sekin taas työnalle. Melko raskasta... ;) 

Tämä päivä tuli vietettyä taas pellolla tolppakoirana kisoissa. Tässä kohtaa pitää mainita, että päivällä oli kyllä himpun verran kuuma kun aurinko paistoi täysillä taivaalta. Kaupunkilainen oli lähtenyt talvikumpparit jalassa, joissa oli tottakai teddyvuori ja tuulihousujen alle kätkenyt pitkät kalsarit, koska aamulla oli vain + 11 astetta. :)) Vähän kuuma oli, voin kertoa! 

Viime kertaan nähden Ritni on kyllä tuossakin hommassa kehittynyt taitavaksi ja rauhalliseksi tolppakoiraksi. Irti se on kokoajan ollut, mutta viime kisoissakin tuli napattua sitä kiinni pannasta kerran, kun hakeva koira tuli täysillä läpi murinan kera ja levitti koko lauman. Kerran taisin nytkin napata pannasta kiinni, kun yksi kelpie tuli läpi linjan ilman minkäänlaista hakukaarta. Oli jotenkin erikoinen tilanne, kun lähti vielä takaisin ohjaajan luo, vaikka sille kuinka huudettiin suuntakäskyä. 

Palvelu ja yhteistyö kanttiinissa, varikolla ja ylipäätään kisoissa oli taas huippuluokkaa. Kyllä sitä vaan mieluusti käy auttamassa tuollaisessa paikassa, jossa porukka on sopivan pieni ja kaikki tekee hommia yhteisen hyvän eteen. Bonuspisteet tulee kyllä kanttiinin köyhistä ritareista, jotka odotti meitä tolppalaisia kermavaahdon ja siirapin kera, kun tultiin tauolle. Kisan päätteeksi vielä lohisoppaa naamariin ja termarista kaffia!!  

Näistä jutuista on mukava viikonloppu tehty! :)