Tämä viikko mennään taas tukka putkella, mutta siinä samalla on muutamat tuijatkin saatu pihaan istutettua. Aamulla on ahkerasti aamulenkin jälkeen kasteltu nurmikkoa ja isketty lannotteita tai mitälie. Kyllä se siitä. Kesä tulee ja nurmikko myös!

Tsaukkilasta tuloksena pari ylinopeaa rykäsyä agilityradoilta. Ritni oli todella kuulolla, taitava ja hanskassa. Ekalta radalta tokavikalla esteellä hylly. Juoksin jälleen sisäkaarta ja sen päästessä mun edelle, kaarsi se edestä keskellä oleville kepeille. Voi paska. Jälleen kerran. Eikö sitä koskaan opi! Toiselta radalta vitonen, joka oli rima. Pituuden jälkeen tuli multa IIIIK, kun meinasi ampua putkeen ja hyppylinja seuraavalle oli tuolloin todella huono. Räps ja rima alas. Ritnin pääsi ainoana alle 30 sekunnin. Sen aika oli 29 pilkku jotain. Meni lujaa. Voittaneella bortsulla oli pari sekuntia huonompi. Jatketaan harjoittelua. ;)

"Ei oo häpee olla nopee!"

Maanantaina tokon SM-jokkueen treenit. Piti tehdä kisamaisesti, mutta sovelsin ankarasti. En kunnellut liikkuria ja tein omiani, tahallaan. Tehtiin melko pitkä seuruu, ruutu, hyppynouto, metalli, kaukot. Seuruu hyvää ja myös käännökset loistavia. Pompotti kylläkin vähän juoksussa. Kartturilla on kuulun ymmärtämisessä jotain ongelmia kyllä. Askelien/ siirtymisten tulkinta on todella vaikeaa. Pitää oikeen ajatella! :)

Ruutu oli outo. Se haki katseellaan sen, mutta jäi eteen. Yritti korjata, mutta oli sen verran kaukana ettei onnistunut. Lähetin uudestaan, nyt lähti. Hyvä maahanmeno ja kesti hyvin loppuosan. Lähetysmatka oli 25 m. Pitää tehdä vielä ennen koetta pari tollasta pidempää lähetystä. Varmuudeksi.

Kummatkin noudot oli periatttessa teknisesti hyviä. Ei pureskele ja hyvä vauhti. Nosti kummassakin noudossa kuitenkin persuksen ylös heitossa. Vitsit. Pitääpi paiskoa pihalla muutama kerta. Mun pitää itse myös olla skarppina kun otan kapulan pois sen suusta etten tiputa sitä. Tätäkin tapahtuu useasti... ;) Kaukot oli myöskin superit. Tein aika lyhyeltä matkalta ja näin ajattelin kokeeseen saakka tehdä. Satunnaiset nousut vaan pitkinä.

Eilen käytiin illalla myös paimentamassa. Ritni ei kyllä mitenkään loistanut. Oli taas niin puupääkoira, että hermot meinas muutaman kertaan mennä. Maahanmenot on sen ykkösjuttu normaalisti. Eilen hän ei ollut normaali vaan kaikkea muuta. Pitäis noissa tilanteissa vaan oma maltti säilyä, eikä alkaa korottaa ääntä. Munhan ei auta yhtään hermostua sen kanssa, koska tekee sillon vielä röyhkeämmin ja itsenäisemmin kuin muuten.

Tehtiin poispäinajoa ja sisäflänkkejä. Teki muutamia ihan hyviä pätkiä poispäinajoa ja sai muutaman kertaan hyvin liikkeelle ison lauman katseella, vaikka olivat menossa täysin vastakkaiseen suuntaan. Pitää nyt tuossa ajossa olla tarkkana ettei lähde flänkille, vaan ajais suoraan siitä mistä käsken. Vitsit että on hankala laji! Mutta positiivistakin oli! Meinaan koin ahaa-elämyksen hakukaarien suhteen. Mikäli lähetyksessä sen katse on kohti lampaita, se lähtee luonnollisesti aika puikulaisella kaarella, jolloin haukkaa helposti yläpäässä. Mutta jos annan sille lähetyksessä ennen suuntakäskyä pois-käskyn, se kääntää päätä sivulle ja lähtee todella laajalle kaarelle. Pitää muistaa pitää tämä!

Analysoitiin vielä treenien päätteeksi tuon tekemistä ja tultiin siihen tulokseen, että se on melkonen kovanaama. Jokaisella toki menee omat rajansa ja niin Ritnilläkin, mutta sen tyyli on vähän sellanen ylimielinen. Kuvittelee tietävänsä kaikesta kaiken. Se tykkää työskennellä itsenäisesti ja kaukana musta ja sille on epämiellyttävää tulla mun lähelle. Se ei pidä edes siitä, että käyn taputtamassa sitä ja kehumassa kun se on tehnyt esimerkiksi hienon kaaren ja olen käskenyt sen maahan tasapainopisteelle. Hän ilmeisesti tietää olevansa tarpeeksi hyvä. Jep. :D

Ai niin. Onnistuin ilmeisesti poistamaan kommentteja noista kirjoituksista, joten mikäli jonkun tekstit ovat kadonneet niin ei tarkoituksella. ;)