Viikko kävi taas näyttäytymässä, mutta jatkoi matkaansa yhtä nopeaa kun tulikin. Ensi viikolla on tosiaan joulu. Hui. En ole kyllä ehtinyt laittaa kortta ristiin sen asian hyväksi, että seitsemän yön jälkeen täällä ruokailee ja yökyläilee taas yhdeksän aikuista yhden vauvan kera. Perjantain olen vapaalla, jotta saan kaikki suunnitellut jutut valmiiksi, mutta jostain kummasta syystä olen sinnekin saanut jo sovittua jos jonkinlaista ohjelmaa. Niin tyypillistä mua. :) Mutta ei hätää sukulaiset! Sapuskat on pöydässä tavalla tai toisella ja joulurauhan julistuksen aikaan täällä imuri laulaa kilpaa laivaston soittokunnan kanssa. 

Miehet palkitsee itseään Rukan afterissa ja me Ritnin kanssa Mustin ja Mirrin herkku- ja leluosastolla. Tyylinsä ja makunsa kullakin. Mika on siis reissussa, eikä mekään olla kotisohvalla takapuolta puudutettu muutamaan päivään. 

Musti ja Mirri tarjosi meille uuden paksumman Back on Trackin sijan uuden narulelun, kassillisen luita ja ylirumat Ratian valjaat. Ne oikeesti on mitä hirveimmät kuosiltaan, mutta oli ainoat jotka istui jotenkin. Niissä on välipala kaula- ja maharemmin välissä, jota ei esim Hurtan valjaissa ole. Istuu siis ihan ookoosti. Ulkonäöstä jouduttiin nyt tinkimään.

Kamapörssi. Uusi narulelu, uudet Ratian ylirumat valjaat. 

Tiistaina paimennuksen treeni painottui jakoihin ja häkitykseen. Lisäksi tehtiin kahden lauman irrottamista toisistaan. Ajatuksena oli se, että pienistä aidan ja lampaiden väleistä tungetaan läpi, vaikka tilanne olisi mikä. Ihan kivasti saatiin kuitenkin menemään koko treeni, vaikka alussa taas pipo kiristi otsaa vaikka ja kuinka. Eniten haastetta aiheutti meille kahden lauman irroitus toisistaan. Häkki oli vielä pyöreä ja ulkopuolella olleet lampaat tukeutui niin kovin sisäpuolella olevaan laumaan kiinni, että pyörivät ympäri häkkiä. Tulevana tiistaina on vielä viimeiset treenit ennen joulutaukoa. 

Agilityssä tehtiin karsinnoissa ollutta rataa. Siinä oli yksi kohta, jossa hyllytettiin oikein urakalla ja tuntui ettei muutamaa ohjaajaa lukuunottamatta oikein kukaan onnistunut siinä järkevää suunnitelmaa toteuttamaan. Ajatus oli tehdä se kuten itse olisi tehnyt sen juurikin noissa kemuissa. Lähdin leikkaamalla rakentamaan omaa suoritustani ja onnistuin siinä kaksi kertaa peräkkäin. Tekninen kauneus oli siitä kyllä kaukana, mutta onnistumisen tunne on aina mukava. Sen jälkeen hinkattiin useaa eri vaihtoehtoa persjätöstä vaikka ja mihin, jonka jälkeen onnistumisen tunne ei ollut enää läsnä. Muistelemme siis tästä treenistä vain kahta ensimmäistä vetoa. ;)

Tänään meidän tokoporukkaa kävi kouluttamassa Mannerin Nina. Oikeastaan koulutus/ tsekkaus tuli meille tosi hyvään kohtaan, koska halusin kuulla mielipiteen näistä omista heikoista kohdista ja niiden edistymisestä. Tein ohjattua, luoksetuloa ja ruutua. Ohjattu siis siksi, koska kyttää liikkuria ja kapuloita. Meni reippaasti, teki kivaa merkkiä ja oli hyvin pätevä. Seurasi kyllä liikkuria, mutta se ei mitenkään vaikuttanut sen suorittamiseen. - Minkälainen sitte on se sen huono merkki? - Sellanen, jossa sillä on väärä fiilis sen tekemiseen. No huonoa merkkiä ei saatu sitä tekemään, mutta jos nyt tekee sitä "puolivaloilla" niin huomautetaan asiasta. 

Luoksetulo ja ruutu oli tarkoitus tehdä peräkkäin, koska jossain vaiheessa hakeutui luoksetulon aloitusmerkille ruudun sijan. Silmäili siis kaikkea mahdollista. Treeni on tehnyt tehtävänsä. Ei pienintäkään vilausta luoksetulon suuntaan. Hyvä merkki (keilausta lukuunottamatta) ja suora linja ruutuun. Tämä jätettiin tähän ja kaikki ns. ongelmat haudattiin, koska niitä ei ollut. Salla vaan hifistelee ja hienosäätää mielessään. 

Luoksetulosta stoppi erinomainen. Sen oikeastaan teidänkin, se on sen juttu. Maahanmeno vajaa. Tehtiin sitä putken kautta joitain kertoja. Tekniikka hyvä ja reagoi heti käskyyn. Nopeampaa ei voi vaatia. Joku tuomari ei välttämättä pidä tuosta sen V-tyylistä jolla syöksyy maihin, mutta se vaan on sen tyyli tehdä se, eikä sitä kannata lähtee viilaamaan. Menee näyttävyys koko jutusta. 

Mukavaa oli kuulla, että meillä on kaikki jutut kivasti kasassa. Hienosäätöä ja viilausta voi tehdä aina, mutta kaikessa se ei ole tarpeellista. Nyt ehkä uskallan ilmoittaa sen oikeasti kokeeseen. 

Tässä vielä muutama tipsi, mikä pitää muistaa jatkossa: 

Ohjattu: Vaadi katsekontakti ennen merkille lähetystä tai opeta koira ottamaan kontakti liikkurin "käsky"-sanasta. Tällä saa katkaistua kyttäämisen.

Luoksetulo: Pidennä pysäytysten odotusaikaa. Tee putkesta pysäytykset välillä niin, että palkka viedään pysäytyksen jälkeen koiran luo. Ei aina heittoa. 

Ruutu: Tarkkana merkillä odottamisen kanssa. Vähintään kolme sekuntia..

P-istuminen: Anna istua luonnollisessa asennossa --> tällöin ei liikuta toista etujalkaa jätössä. Unohda epäluonnollinen näyttelykoirapönötys. Istuu hyvässä asennossa itsenäisesti. 

Onkohan tosta treenaamisesta sittenkin jotain hyötyä? :)

Tokon jälkeen hyppytekniikat Katin kanssa. Perussarja lämppäriksi, sen perään taipuminen ja loppuun korkeuden arviointi. Päteviä pomputtelijoita oli.

Huomen aamulla ois vielä viikon viimeiset agilitytreenit. Mahdankohan jaksaa rutistaa itsestäni vielä sen irti tälle viikkoa? - Huominen näyttää!