Eilen tokotreeneissä oli puhetta peruuttamisen tärkeydestä. Joo, oon joskus sille aloittanut opettamaan sitä, mut koska se ei ole tuntunut musta niin tärkeältä, niin olen unohtanut sen treenilistalta. Nyt kuitenkin päätin ottaa tänään naksun matkaan ja suunnata takapihalle verestämään muistoja. En oikein ensin muistanut miten sitä aikanaan olin sille opettanut, joten otin kupin, jonka päälle ajattelin että se parkeerais takajalat.  Näin ei ihan kuitenkaan käynyt. Hän pyöri kupin ympäri, polki sitä, laittoi mahan alle jne. No sitte kun unohdettiin koko kuppi ja näytin ainoastaan kädelle ja sanoin "peruperu" niin hän peruutti. Aika taitavaa. Sitte treenattiin vielä ylämäkeen peruuttamista. Jotain vaihtelua jälleen kerran. 

Naksuttelin pihalla myös kaukoja. Avoimen maahan-istu-maahan on ihan kunnossa. Mut sitten nuo ylempien luokkien vaihdot on vielä vaiheessa. Maasta seisominen eli top on hyvällä mallilla. Ei siirrä jalkoja kunhan olen maltillinen käsimerkissä. Mutta istumisesta-top on vaikee. Miten helkkarissa saan sen nostamaan perusta ilman että se siirtäis etujalkoja!? Nyt vähän avitin kädellä ja siitä naksuttelin, mutta en tiedä onko se paras tie... Siinä se kuitenkin pitää etujalat paikoillaan. Mäkun haluisin, että se sillai potkaisis taaksepäin kun nousis.  Tavoitetta! Niin ja sitte seisomisesta istumista en oo myöskän juurikaan vielä tehnyt tavoitteellisesti. Mun ajatus ois lähinnä se, että sen etujalat pysyis paikoillaan. 

Eilisistä treeneistä vielä piikku raportti. Koko porukka oli paikalla ja Ritu teki ekana. Tein katsekontaktia häiriössä ja oli aika hieno. Riikka ja Santeri heitteli leluja ja huuteli käskyjä, vingutti palloja ja taputti käsiä. Yhden ainoan kerran oli lähdössä katsomaan palloa, kun Santeri tais heittää kingokongon sen viereen. Hänellä on kuitenkin samanlainen itsellä ja se on ihan lemppari! 

Sitte tein luoksetuloa siten, että jätin sen kaks kertaa istumaan ahdisteluympyrän sisään ja heitin lihapullan kun istui kunnolla. Ritnin istuminen on korppikotka-tyyppistä, mutta tuskin sitä ikinä muuksi saan muutettua. Se vaan on NIIIIN menossa ja valmiina. Kolmannella kerralla tein suoraan tulon sivulle ja vähän oli jähmee. Johtu noista istumistreeneistä selkeesti. Tarvii nyt vaan vaihdella ja noita kahta tasasesti.

Viimeisenä tein ah niin ihanaa ruutua. Ei voi sanoa muuta kun että täydellinen suoritus Ritniltä, multa ehkä ei. Lähetin ekan taas pallolle, jotta tulee niitä suoria pistoja. Sitte tokan suoraan ilman näyttöä ja huusin seis ENNEN ruutua!!! No hän todellakin pysähtyi ja sai palkan, koska oli niin mun moka. Toinen yritys ja täydellistä toimintaa multa ja hältä. 

Uusintakierroksella tehtiin paikallaolo häirittynä ryhmässä. Riikka teki noutoja ja luoksetuloja Vertin kanssa. Hienosti pysyi, vaikka Riikan kehut ja käskyt on hyvin samoja omieni kanssa. Taitava lapsi.