Huokaus. Ongelmat on tehty selvitettäviksi. Keskiviikon Hyvinkään treeneissä saatiin jälleen kerran mietintämyssyyn muutama mysteeri. Nimittäin kepitys ei ollut tänään kysymysmerkkinä lainkaan. Aloitin kepeillä ja tein kaksi toistoa, josta sai pallopalkan päästä ja toimi kummaltakin puolelta hyvin, eikä vilkuillut mun liikkeitä lainkaan.

Sitten päätettiin ottaa uutena esteenä keinu työn alle ja AUTS, mikä moka. Tein ehkä kolme toistoa, joista kahteen olisi taas pitänyt lopettaa. Niillä kerroilla Ritni meni vaudilla, eikä ehkä edes huomannut olevansa keinulla. Kolmannella kerralla heitti liinat täysin kiinni, riuhtoi ja repi pois, eikä suostunut liikkumaan. Ei eteen ei taa. Voi apua mikä tuskan tunne valtasi mut. Tiesin, että toi tulisi teettämään ongelman puomille, joka sillä on ollut sairaan hieno ja josta olen oikeesti ollut ylpeä. Nyt vielä kun on tässä viimeisen kuukauden aikana saanut sinne loistavan vaudin ja motivaation, niin tässä on tulos. Puomilla kävi siis niin, että Ritni ei suostunut liikahtamaankaan siihen suuntaan, eli ylösnousulle, vaan tarjosi ainoastaan loppuasentoa.

Hyvä että sain viime yön nukuttua miettiessäni näitä kiemuroita ja tekemisiäni. Niin paljon itseäni pieksin, että varasin Tuijan hallista tunnin viikonlopulle ja päätin mennä testaamaan. En malttanut ihan niin pitkään odottaa ja miettiä tätä asiaa, joten kävin tänään illalla ennen kuin esteet roudattiin hallilta pois, niin koittamassa miten sen kanssa käy. Ja TITIDIDIIIIII sehän meni vanhaan malliin hulluna sitä, eikä tietoakaan mistään kammosta!  Olen tän illan raaputellut muutaman Casinoarvan ja voin sanoa, että tästä puomi/keinumysteeristä olen sata kertaa onnellisempi, kuin jostain arpavoitosta. Tää kaikki on selkeetä työvoittoa!

Oikeastaan olin ennustanut, että tässä käy just näin, mutta jotenkin noi sen jekkuilut on mulle täysin vieraita asioita. Se on viime aikoina muuttunut neidiksi, jossa on paljon samoja piirteitä kun mussa itsessä. Jos ei liikuta hänen mukavuusaluella, niin hänellä on aina sata muuta tarjottavaa vaihtoehtoa jotka ois mukavampia. Mut missään vaiheessa ei tule antamaan periksi ja myöntämään sitä, että helpommalla pääsisi jos tekisi toisen tahdon mukaan. Me ollaan selkeesti pari.  

Eniten kuitenkin haluaisin tietää miten tuon kanssa tulisi toimia. Sillä kovuutta sillä tuntuu kuitenkin olevan sen verran, ettei ihan hevillä toisen tahtoon taivu ja nyt eilenkin siihen taivutteluun meni puoli tuntia, ilman haluttua lopputulosta. Ritni vastaan Salla 3-0 (sisältäen putki-kusetuksen, keppi-kusetuksen ja nyt tämän puomi-kusetuksen). Olen nyt kuitenkin miettinyt, että uuden asian toistomäärä on sille kaksi. Se on riittävä, jonka jälkeen peliä ei ole vielä menetetty. Käskemällä ei kukkokaan laula, eikä myöskään Ritni. Pohdin myös sitä, että ilmeisemmin mun pitäisi sen jekkuilun jälkeen käydä vaikka kävelemässä pieni jäähdyttely ja nollauskävely, jonka jälkeen se saatta olla taas aivan uudella mielellä liikkeellä. Silloin en ainakaan noteeraisi sitä sijaistoimintoa, jota se alkaa tarjoamaan, kun ei suoritettava tehtävä ole mieluinen.

Melkoisia mietintöjä. Ehkä tämä tästä kun saadaan yhteisiä vuosia enemmän taakse. Alan sitte jossain vaiheessa ymmärtämään mistä nämä kaikki juonsi juurensa. Mutta sen verran palaan vielä tuohon keinuun, että menee taas hetki ennen kuin sinne uudelleen uskallan mennä. Taidan ottaa sen vaikka Janitan luona minikeinulla, niin saan tukea ja turvaa tekemiselleni.

Tässä alla on nyt muistiksi tammikuussa Janitalla ollessa treenattu rata tai pätkä siitä mitä ehdittiin tehdä ja selitykset ohjauksista.

  • esteet 2-3 ihmisnuoli (tai niisto) sylivekki poispäinkäännös yhdistelmällä
  • esteiden 4-5 väliin valssi koiran kiertäessä 3. hyppyä esteen oikealta puolelta
  • esteet 6-8 wiskileikkauksella sekä niisto-jaakotuksella TAI 6. esteen takaa vastaanottamalla oikealla kädellä, sekä tekemällä esteelle 7. sylivekki-puolivalssin, josta lähetys kepeille.
  • vastaanota 9. esteen takaa suhinajarruttamalla ja tee puolivalssi 10. esteelle TAI ota kepit oikealta, tee suhinavekki ennen estettä 9. ja leikkaa ennen estettä 10. Siitä lähetys putken väärään päähän.
  • esteellä 12. pakkovalssi + puolivalssi TAI pakkovalssi + jaakotus
  • esteellä 15. pakkovalssi + veto esteen 16. kiertoon
  • esteellä 18. leikkaus + veto TAI vastaan twistillä.
  • etene esteen 21. taakse ottamaan vastaan, tee pakkovalssi esteellä 22. josta lähetys esteen 23. kiertoon vasemmalla kädellä, oikealla vastaan , jonka jälkeen vaihto vasempaan käteen. Tästä lähetys kepeille poispäinkäännöksellä +  päällejuoksulla.

Mittasuhteet saattaa taas heittää ja kuviot ovat omia höpinöitä, mutta ajatus ja idea ehkä aukeaa...