Mulla on joku kevätmasennus agilityn suhteen, enkä oikeastaan ole jaksanut panostaa siihen viimeiseen kahteen viikkoon. Noh, ehkä se tekee välillä taas ihan hyvää, mut jotenkin on vähän huono omatunto. Ehkä se into taas palautuu ens keskiviikkona, kun matkataan Turkuun Janitalle.

Eilen oltiin kuitenkin Hyvinkäällä treenaamassa agilityä ja tehtii sellanen helpohko radan päitkä, joka oli profiililtaan ykkösluokan juttuja. Jooo... pitää treenata enemmän noita helppoja. Kulkee lujaa... sataa... miljoonaa. Mun putkijarrutukset tai jarrutukset ylipäätään ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Ritni kuvittelee ilmeisesti, että kaikki esteet väistyy, jos murisee ja vaan juoksee kohti. Minä olen siis se este hänen kulkureitillään. Se irtoaa, bongaa putkia ja tassut polkee nurmea. Oikeastaan on hirveen sulosta, et se yrittää ihan kympillä. Mitähän siitä tulee... en uskalla ees ajatella.  Lopputulos oli kuitenkin mua tyydyttävä ja kummallakin oli hauskaa. Se on pääasia!

Tänään treenattiin taas Riikan kanssa tokoa kaksin, kun Reine oli Tartossa ja Vuokko töissä. Aika pikaiset treenit tehtiin, mutta monipuoliset. Alkuun otin nyt seuraamista pallopalkalla niin, että se pallo oli taskussa piilossa. Alussa oli vähän pihalla, mutta aika nopsaa sai kiinni ideasta ja toimi kivasti. Ei edistä yhtään, eikä ota sivuetäisyyttä, mutta pitää olla myös tarkkana, että pysyy tuollaisena. Käännökset tuun tekemään edelleen namilla, tai lähinnä vahvistaen niitä. Nyt täytyy muistaa ottaa ennen seuraamista sitä zzzzzzivu-juttua, jolla saan sen oikeeseen moodiin, koska se toimii kotona treenatessa loistavasti ja Ritni tietää mitä se tarkottaa. Sillon seurataan!!!

Ruudun osalta toimi taitavasti. Kaks ekaa vientiä tein pallolla ja kolmannen haamulla, josta "seis" ja heitto. Aivan sairaan mahtava pyshähtyminen, eikä lähtenyt yhtään etsimään palloa. Käsky toimii siis tuossakin, eli oppi on mennyt perille.

Jäävistä seisominen, joka on ollun mun mysteeri aina on pulkassa takapalkalla. Liikkeen vihjesanana "taka". Täytyy muistaa tehdä testi ilman takapalkkaa seuraavaksi siten, että joku laittaa sen pallon sinne taakse kun lähdetään kävelemään. Siis sillai, että Ritni en näe sitä, mut palkkaantuu kuitenkin siitä.

Luoksetulon pysäytykset kierrolla toimi kivasti myös. Maahan ja seiso tehtiin naksulla ja namin heitolla. Otin myös kierrosta luoksetuloa. Ei huonoa sanaa.

Kokonaisuudessaan onnistuneet treenit ja jäi tosi kiva ja luottavainen mieli! Taitava lapsi. Tuleva tokokoira!