Tänään pakattiin itsemme autoon ja lähdettiin Pallakselle. Tarkoitus oli käydä siellä katsomassa maisemia ja ihastelemassa hienoa luontoa. Poikettiin luontokeskuksessa ja hotellilla kahvilla. Söin ehkä yhdeksännet munkkikahvit tällä reissulla. En siis normaalisti pidä edes mistään pullista.

Matkalla ihmeteltiin miten tiellä oli kymmenittäin autojen alle jääneitä sopuleita (selvisi luontokeskuksessa ;)), mutta luontokeskuksen pitäjä kertoi, että jo kahtena vuotena on myyrätutkijoiden mukaan ollut näin runsas sopulivuosi. Mikäli ensi talvi on samanlainen, tullaan näkemään samanlainen joukkovaellus sopulien toimesta kuin 80-luvulla. Silloin kuulemma jopa Rovaniemen keskustassa kulki laattoina sopuleita. Kyllä luonto vaan on ihmeellinen. 

Luontokeskuksen täti lupasi, että tullaan näkemään sopuleita ja saamaan ne myös kameran linssiin, mikäli pihasta tunturiin lähdemme. Ja mehän lähdettiin. Sopulien ja valokuvien toivossa. Mutta kuinkas kävikään....

Ehkä saatatte muistaa edellispäivän kuvausreissulta Mikan mulkkaamisen lumikinokseen. No tänäänhän Mika tippui vyötäröä myöden sellaseen loskapaskaan, joka tosiaan oli sitte vähän syvempi ja märempi. :)) Ja me Ritvalaisen kanssa naurettiin niin että koko Pallas raikui!! Eipä siinä auttanu muu kuin kääntyä takaisin ja mennä viereiselle laavulle kuivattelemaan tuon retkivarustusta. Matkalla huomattiin, että mitä ilmeisimmin Mikan kenkä oli samalla sairastunut epilepsiaan, koska sen kärjestä tuli huomattava määrä vaahtoa aina joka askeleella. :)) 

Siinä nuotiolla sitte kuivateltiin sukkia, kenkiä, pohjallisia ja lahkeita, kunnes Ritva the sopulikoira bongasi ihka oikean sopulin! Kuvitelkaa! Meidän pieni paimenlapsi. No kuvaahan meillä ei siitä ole, sillä sen verran turisteja oltiin, että kameran saaminen laukusta kesti tovin. Ei meistä taida luontokuvaajiksi olla, ainakaan eläinten osalta. Pysytään näissä maisemissa vaan. ;)

Huomenna lähdetään kahdestaan Ritnin kanssa tuonne tunturiin ja pakataan eväät matkaan mukaan. Jospa nyt saatais aikaseksi onnistunut reissu. Edes ajallisesti vähän pidempi mitä nämä pari muuta. :D