Kauhja otsikko, mutta viittaa niin hienosti eilisiin kisoihin. :) Noiden nuhrusten vitosten takia myöhästyin myös 30-vuotisjuhlista tyystin, joten ketutuskin tuli todellakin tuplattua.

Jos nyt kuitenkin aloitan keskiviikosta ja agilitytreeneistä. Meillä oli taas Pia tuuraamassa ja tehtiin kivaa rataa. Ritni oli oikeen mallikas ja saatiin se etenemään sivuttaisessa suunnassa musta, vaikka puomi oli meidän välissä. Puhtaastikin sain radan lopuksi pyöritettyä, joten jäi hyvä ja varma fiilis viikonlopun kisoja varten. Mua aina huomautetaan siitä, että kun Ritnin kontaktit on todella hienot ja itsenäiset, niin mun ei tarvii mennä hakemaan sitä nenästä siitä puomin päästä, vaan ennemminkin pitäis hyödyntää tätä taitoa. 

Lenkkiseura ja pappan hauistreeni. Mutka uupuu joka kuvasta. Se taisi syödä jänisten jätöksiä..

Torstaina oltiin treenaamassa tokoa joukkueella ja meidän treeni koostui seuraavista palasista: 

Ruutu: Pitkä matka, markkeri (jota ei juuri huomioi), loppuosa josta vautipalkka. Teki hyvin ja eteni oikeaan paikkaan. Korjasi taas myös itsenäisesti jos käskyä ei kuulu. Testasin myös maahanmenoa pitkästä matkasta ja reagoi nopeasti. Toki noita maahanmenoja tulee tehtyä paljon pidemmästäkin matkasta paimennuksessa, joten en uskonutkaan sen olevan tuolle mikään ongelma. Hyvä näin. Loppuosa oli myöskin hyvä ja megavauhdikas. :)

Kaukot: Vaihdot eri matkoilta, S-I (back)tekniikan vahvistus, palkka-ajan kasvatus. Ei jäätymistä, vaihtoi hyvin. Matka ehkä jotain 3-6 metriä. Tekniikka alkaa toimia. 

Nouto: Kierrätyksestä loppuosaa, kapulaan tarttumista josta vauhtipalkka. Ei korjattavaa.

Lisäksi tein seuraamisen tarjoamista vihjesanalla ja ilman, sekä perusasentoa ja askelia. Yhden-kahden askeleen välein palkka. 

Perjantaina vahvistin kaukojen tekniikkaa eteisessä. Oli hyviä. Lauantaina aamulla tein paikallamakuun pitkästä aikaa takapihalla. Ekalla kerralla nousi istumaan kun menin alapihalta hakemaan lapiota ja yritti kurkistaa mun perään. Päästin huomautusäänen ja laski takaisin alas. Toinen kerta ok. 

Sitte se kuuluisa kisaraportti. Radat oli Jalosen Karin ja olin ilmoittanut Ritnin vain kahdelle agilityradalle. Kivoja ratoja niinkuin Karin radat yleisesti muutenkin. Niissä on tarpeeksi haastetta, eikä Ritni pääsee kaahaamaan liian etäälle musta. Otsikosta voi päätellä mitä kävi. Eka rata todella hyvä, siisti ja nopea. Takakulmassa olin jo tutustumisessa miettinyt, että pitää muistaa odottaa siellä kurvissa, eikä kiiruhtaa sinn puomille. NOh, miten kävikään?? En odottanut sitä ilmeisesti tarpeeksi ja huusin esteen päällä KIIIIIPEEEKIIIIPEEE! No sehän ampuu salamana alas ilmasta ja ryntää puomille. Tuloksena siis yksi maassa makaava rima. Mä sitte maaliin juostessa vielä mietin, että mahtoikohan tuomarisetä sitä nähdä, koska mun vitosta ei kuulutettu ollenkaan, enkä myöskään nähnyt sen nostavan kättä. No, siellähän sen komeili tulostaululla kuitenkin. En ollut Hannu-Hanhi tälläkään kertaa. ;)

Toisella radalla alku meni taas hienosti. Puomin jälkeen oli hyppy, jonka jälkeen oli kepit puomin kanssa samassa linjassa. Hypyn takana oli myös putken suu syöttinä. Mun piti siinä vähän vekata ja vetää se vaan puolivalssilla siitä välistä, mutta huusin taas hypyn päällä RIT, ja rima tuli alas. Voi venäjä mun ajoituksia. Saatoin myös rytkytellä vielä käsilläkin... en tiiä. Se nyt oli ainoa oikea virhe radalla vaikka hylly tehtiinkin. Kaahotin siellä takakulmassa yhden hypyn ohi aalle, kun ketutti niin huimasti oma moka.

Hieno reissu, hienot radat, huono Salla. Oppiikohan sitä koskaan rytmittämään näitä juttuja oikein... 

Tämä sunnuntai vietetttiin sitte Turussa lenkkeillen ja kuvat ovat siltä reissulta. Illalla käytiin vielä tekemässä Lasitehtaalla tokotreenit seuraavasti:

Ruutu: Pitkä matka, ei näyttöä alkuun, maahanmeno kerran, loppuosa. Paikallamakuu ruutua tehtäessä.  Paikallamakuu hyvä. Oli vähän häiriötäkin, mutta oli rauhassa. Ei muuta asentoa. Ruudun tein viimeiseksi. Lähti hakemaan katseella, mutta jäi vajaaksi. Yritti korjata, mutta ei tarpeeksi. Kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt hyvä. Samoin kaikki muut lähetykset. Maahanmeno nopea, loppuosa hyvä. 

Noudot: Metalli ja puu. Vauhtinouto, kierrot, loppuosa, heitot. Metalli hyvä, samoin puu. Pitää olla tarkkana, että antaaa JESS-käskyn myös vauhtinoudossa ja palkatessa. Nyt kyttää vähän ja välillä yrittää ennakoida palkan vaihtoa. Sain korjattua sitä ja loppuun paransi huimasti. Heitot oli nyt hyviä myös multa. ;) Palkka maltista. 

Kaukot: Pitkä matka, yhdet nousut josta palkka. Tekee hyvin maasta seisomisen pitkästäkin matkaa, mutta jäätyi kaksi kertaa maasta istumisen. Outoa. Nyt olen palkannut vaan herkuilla, joten vaihdoin palloon. Nyt oli jees ja nousi täpäkästi. Tein useamman toiston tällä. Pitää muistaa vaihdella näitä. 

Tunnari: Paljon kapuloita. Kolme toistoa. Kentällä oli aika kova tuuli, mutta selviytyi silti hyvin. Kapuloita oli 25, jossa oli oma mukana. Teki hyvin töitä. Kolme toistoa ja kaikista toi oman hyvin. Yhdestä otin myös luovutuksen joka oli ok. 

Kevät on tullut. Se on varma.