Lähdetään nyt liikkeelle siitä, että viime sunnuntaina kävin ekan kerran sen ensimmäisen tassutapaturman tai lähinnä kulumisen jälkeen treenaamassa agilityä ilman tossuja. Kaikki näytti hyvältä ja kattelin treenin aikana useaan kertaan ettei jälkiä kulumisesta näkynyt. Tehtiin aika kova treeni ja koirat oli aika piipussa. Lopussa Ritni ei meinannut millään kääntyä yhteen leikkaukseen, vaikka oli tehnyt sen kohdan jo useamman kerran. Veti vaan suoraan kaasu pohjassa. No eihän se halunnut enää tehdä sitä tiukkaa kurvia kun taas siitä samasta tassusta oli eri reuna auki. Voi veetula sanon mä! 

Treeni oli itsessään todella hyvä. Tehtiin sama rata mikä torstaina ja jäi kyllä täysin päinvastainen fiilis kuin edellisestä setistä. En tiedä voiko tätä kukaan uskoa, mutta ei edes mennyt kertaakaan niihin putkiansoihin, mihin hukkui edellisellä kerralla ainakin sata kertaa. Mutta totta se vaan on! :) Kati oli taas putken suun vieressä odottamassa ja oli valmiuksissa polkemaan maata ja hiekkaa sen suuntaan jos meinaa ampua. Ei ampunut. ;) Oli kyllä hyvin kuulolla ja teki siistiä jälkeä, mikä tarkoittaa meidän mittapuulla sitä, että mennään oikeaa rataa, mutta kokoajan veitsenterällä ja hana hirttäytyneenä kiinni. Alkaa toisinaan väläyttelemään taitojaan ja sellasta osaamista mihin olen pyrkinyt. Tuntuu kivalta, vaikka matkaa on edessä vielä paljon. Tarkoittaa siis yhteisiä hetkiä näiden juttujen parissa ja mikä sen mukavampaa. Kunhan tassut pysyy kuosissa!

Nyt kun meillä on ollut aikaa suihkutella tassuja ja miettiä asioita niin olen tajunnut, että meillä alkaa myös kuntokuuri kun kaikki on taas kunnossa. Ekasta kerrasta on jo kuukauden päivät ja pissalenkeillä ollaan periaatteessa menty. Mitä nyt toisinaan testattu tassujen kestävyyttä ja tiputtu kovaa ja korkealta takaisin alas. Mutta sellanen on ohjelmistossa tässä hetimiten kun pystyy!

Parit paimennukset on jäänyt välistä tällä viikolla ja agilitytreenit ja mitäkaikkea... Mutta pihatokoa ollaan tehty. Jotain pientä. Mulla kävi joku välähdys, että nythän ois oikein hyvä hetki tehdä kuuriluontoisena tunnaria. :) Voi miten sitä ihminen on näin tyhmä! Pieni virtapiiri siinä elää, joten ihan kovin siistiä ei saatu aikaiseksi. Tein yhtenä iltana ehkä neljä kertaa isolla kapulamääräällä ja voi tsiisus. Sataa kapuloille (yritti vielä varastaa), valehtelematta kahden sekunnin ajassa kaikki haistettu läpi ja palautus. No toihan se oikean joka kerta, mutta ei toi nyt ihan sitä ollu mitä sille olen yrittänyt opettaa! :) Naurattaa vieläkin oma tyhmyys. Toistin tyhmyyttäni kuitenkin sen neljä kertaa. Kaikki kerrat silti toi oikean vaikka vire oli hienosti sanottuna hieman korkea...

Keskiviikkona käytiin Mutkan (ja Katon) kasvattajan järjestämällä dobberileirillä. Viikon tuo porukka siellä majailee ja usean kerran vuodessa. Kovin yhdistynyttä porukka. Käyn vierailemassa tuolla aina välillä ja edellisestä reissusta taitaa olla aikaa vuosi. Ollaan ihan turisteja. :) Mummo on eläköitynyt noista hommista ja siellä on paljon nuoria hienoja tulevaisuudenlupauksia treenaamassa. On ne kyllä mahtavia! Kyllä mussa asuu aina pieni dobermannifani. Niissä on vaan jotain. Enkä nyt tarkoita et kaikissa dobbereissa on sitä jotain, EI!! Vaan nyt puhun näistä "meidän" linjoista.

Mervillä kasvaa parhaillaan kotona 9 pientä pentua. No tottakai ne oli mukana. Valtavan syötäviä, mutta mä oon niin järkevä nykyään. :) En menetä enää sydäntäni ihan niin helposti. Toistaalta kyllähän mä oman suosikkini sieltä heti löysin. Sinisen luonteen jos sais siihen pieneen punaseen narttuun niin se ois siinä! :)) Kaikki oli onneksi myyty jo moneen kertaan. Joku siinä tais kysyäkin, että eikö mulle tuu yhtään sellanen olo, että pitäis saada tollanen, ni Mervi siihen vastas, että "Ei Salla ota, se on niin realisti." No niinhän mä nykyään oonkin!! Ihan kummallista! 

Ritni oikealla..

Eilen pakkasin Ritun tassun pakettiin ja lähdettiin Reinen kanssa treenaamaan tokoa. Tein vaikka mitä! Ensinnäkin tassu ja paketti kesti kivasti ja treenit meni loistavasti. Kyllä meistä valioita tulee, uskokaa vaan!

Tein paikallaistumisen samalla kun rakensin ruutua ja zetaa. Mutka häiriökoirana (?), eli makaa koomassa vieressä. :) Istu ensin kivasti, mutta aika pian katsoi Mutkaa ja painui maahan. Kävin kerran nostamassa ja tämän jälkeen oli hyvä. Kyllähän se valahtaa ja lysähtää, joten pitää tehdä nyt lyhyemmissä pätkissä, jotta pysyy särmässä.

Tämän jälkeen tein zetan seuruuosuutta, jossa halusin nähdä ottaako se häiriötä merkeistä. No ei ota. Vaikka ajan sen ihan kiinni merkkiin, niin että se kaatuu, niin Ritni ei edes vilase sitä. Hyvä homma. Tekee nyt siis seuruuosuudet kivasti ja jäävistä istumisen ja maahanmenon. Myös noista ne paluut ihan valmiina liikkeenä on ok. Mutta se seisominen... Vaatii nyt vähän pohdintaa. Voi olla että vaihdan käskyn siihen... Se on aina kulmien jälkeen niin imussa kiinni, etten meinaa saada sitä jäämään. Pitää laittaa testauslistalle paikka-käsky ja oota...

Tän perään kaukot pitkästä matkasta ennen taukoa. Tai lähinnä ekat nousut josta palkka. Musta toimii ny kivasti ja mun kävelynopeuden vaihto on auttanut. Tavoitteena oli se, että nousee ekalla hyvällä potkulla ja se ainakin nyt pelaa. Muut vaihdot on ollu ok oikeastaan aina. Kaikki on tuosta ekasta kiinni ja sitä nyt vahvistetaan. Jatketaan tällä.

Tauon perään jatkoin ruudulla. Lähetys merkille josta palkka pallolla. Pari merkkiä vielä vahvistukseksi perään ja lähetys ruutuun. Mä oon kyllä niin ylpee tosta pikkukoirasta. Tekee niin hienoa ja täydellistä työtä tässä. Tein lähetyksen kummastakin suunnasta, oikealle ja vasemmalle. Ei eroa. Merkki on myös hyvä ja jää täysin suoraan sen taakse.

Tunnari isolla määrällä kapuloita, mutta kisamaisesti. Tein kaks toistoa ja molemmilla kerroilla toi oman hienosti. Meni vauhdilla kapuloille vasemmalta sisään, mutta alkoi heti työskentelemään maltilla. Ei merkkiäkään pihatokotreenien tunnarista. ;)

Loppuun ohjattu. Amatöörit treenaa. Ruoho oli sen verran pitkää, että eihän se ees nähny niitä kapuloita. :) Pari merkkiä ja lähetystä vasemmalle. Merkki ei ollut niin hyvä kuin ruudussa. Kyttäs vähän kapuloita. Ehkä siksi kun ei erottanut niitä sieltä heinikosta, tai sitte ei... Tein nyt vaan vasenta, mutta nyt olin todella tyytyväinen merkiltä kapulalle lähtöön. Ne oli hyviä!

Eteenpäin mennään ja aika hienosti parhaillaan luistaa. Muutamia fiksauksia ja varmuutta vaan mukaan ni seon siinä! :)