Tänään oli tarkotus treenata metallia. No en sitte viitsinyt sitä pihalla ottaa, joten jos sitte torstaina ottais sen käsittelyyn. Huomenna kun on agitreenit niin tokoilut saa jäädä sivummalle. Tehtiin pihatreeninä muutamia liikkeitä ja kokonaisuudessaan meni kivasti. 

Olen nyt päättänyt viilata vähän seuraamista, sillä mun palkkaus on aiheuttanut sen, että Ritni ottaa sivuaskeleen hirveen helposti mun liikkeestä reagoiden. Nyt muutaman päivän naksuttelulla ja palkkaamisen tarkentamisella on muutosta tullut parempaan kiitettävästi. Haluan viel saada sen päätä nousemaan hiukan ylemmäs, joten palkka pitää tulla Ritnillä ihan mun jalan viertä pitkin ja vasemmasta taskusta. Yhtään ei saa heittää tai ottaa asekeleen ja silmän mukaan peliin. Nyt siis naksuteltiin ja koitin pitää huomion oikeassa vireessä ja fiiliksessä. 

Jatkoin myös noudon pitotreenejä 650g kapulalla. Pitää todella hyvin. Testasin myös kääntymistä ja puremista liikkeessä ja pientä kapulan asennon vaihtoa oli havaittavissa. Jatkan siis pitoja edelleen. Nyt en ole viitsinyt tehdä mitään muitakaan noutoja kuten ohjattua, koska niissä kapuloissa tekee yleensä pyöritystä. Jos nyt sais noilla pidoilla sen kokonaan pois niin pääsisi etenemään. Tuossa kääntymisessä huomasin myös sen, että Ritni yrittää jostain syystä tuoda kapulaa hirvittävän taakse. Kääntyy jopa viistosti mun selän taakse. Tämä on kummaa, sillä pitotreenit on tehty aina täsmälleen oikeasta paikasta.

Tunnari oli todella mallikas. Tein hiekalla piilottamatta omaa lainkaan alkuun tai edes koko treenin aikana. Suoritukset tein oikeastaan kokonaan niin valmiina kuin mahdollista. Ympyrää ja riviä. Todella hyvää työtä. Etsi-käskyn jälkeen toistin vielä nätisti-sanaa, jotta laskisi kirroksia suorittamisen ajan. Toimi hyvin. Aikaisemmin en ole tätä koittanut, mutta vähän muiden treenejä ja vinkkejä seuraamalla uskaltauduin. Kannatti. Ensimmäisellä kerralla taisi maistaa, mutta tiputti heti. Tällä kerralla en muistuttanut sitä kapuloille menosta. Muut kerrat oli hienoja. Työskenteli kokoajan, varmisti oman jälkeen vielä viereistä, mutta kääntyi heti takaisin omaan. Hyvällä mallilla siis! 

Kaukoista otin tekniikkaa ainoastaan. Laitoin puolikkaan putken palan maahan, jonka taakse Ritnin asettelin. Tämä siis ainoastaan siitä syystä, että saisin palkattua sitä vaan oikeasta suorituksesta ja hyvästä takapotkusta. M-S on jo hieno. Siinä voin ottaa jo etäisyyttäkin, mutta nyt siis yksi kauempaa ja muut läheltä. I-S on vielä työn alla. Hyvällä alulla ja polkee hyvin taakse, mutta nostaa toista etujalkaa ja vähän steppaa. Nyt tällä putkitekniikalla uskon sen saavan myös tohon varmuuden. 

Loppuun tein pallopalkalla tolpan kiertoa ja siitä muutaman stopin sekä suoran tulon palkalle. Olipa jännä miten nyt suorat tulot oli nopeita ilman silmää. Hyvä. 

Sitte höpöhöpöä tähän loppuun. Löysin tänään Anttilasta hienot valot mun tekemään joulukranssiin, joka löytää paikkansa ehkä ruokapöydän päältä. Siitä oli täällä kuva jo aikaisemminkin keskeneräisessä muodossa, mutta nyt se on valmis. Valoiksi löysin valkoisten perusvalojen sijan ihanat sulkavalot! Helluset! Ostin myös samalla ketjua, jolla se kiinnitetään kattoon. Tässäpä nyt muutama kuva valmiista tekeleestä. Kiva saada jouluksi vähän Lappia kotiin. Edes poronsarvien muodossa.