Kiitos ensinnäkin hurjasti kannustuksista ja tsemppauksista kisoihin. Sitä tosiaan tarvitsin, sillä en ole sitte vuosiin jännittänyt näin paljon. Ihan järkyttävä tunne. Mietin jo hetken, että miks ihmisen pitää harrastaa tällasta lajia, kun se aiheuttaa toisinaan näin suurta oksettavaa tunnetta. Mut oon synnynnäinen pilkunviilaaja ja täydellisyyden tavoittelija. Katikin sen todistettavasti sanoi kohta julkaistavassa paimennusvideossa.  

Tein viimeiset pikkutreenit sunnuntaina, vaikka ensin suunnittelin etten tekisi torstain jälkeen lainkaan. Noh, hyvä tai huono, seuraavaksi pysyn suunnitelmassani ja testaan pidempää taukoa. Yllätykseksi jää, että nouseeko pidemmällä tauolla liikaa...

Olin hyvissä ajoin kisapaikalla, kävin ilmoittautumassa ja tarkastuttamassa sirun. Ritni oli kisapaikalla ok. Jostain kummasta syystä kuitenkin haisteli hirmusesti maata. Niin teki myös moni muu koira. Outoa. Vein Ritnin autoon ja odoteltiin Sällin saapumista, jotta saisivat treffata ja käytiin kävelyllä. Sälliähän ei sitten kiinnostanutkaan Ritun seura lainkaan vaan oli ihan omissa ympyröissään. 

Paikalla makuut tehtiin kolmessa ryhmässä. Olin tokan ryhmän viimeinen, eli kauimmaisella reunapaikalla. Hyvä paikka meille, koska jännitin luoksepäästävyyttä ja paikalla makuuta eniten. Eli siis sairaasti!! Ritni kun ei ole ollut mikään varma makaaja vielä keväällä ja olen tehnyt oikeasti sen asian kanssa hurjasti hommia. Ensinnäkin luoksepäästävyydessä istua tapitti kontaktissa paikallaan tuomarin sitä kopeloidessa, ja heilutti hännänpäätään tyytyväisenä. Arvosana 10.

Paikalla makuussa tein rituaalit kuten normaalistikin. Silitin sitä kolme kertaa kyljestä ja kerroin "paikallamakuu". Ekasta maahan, josta nousi puoliksi ylös, kun naapuri karjas pari kertaa "MAAHAN". Vedin henkeä kerran ja se tippu uudestaan. Tuomari ei nähnyt tätä hinausta arvosanasta päätellen. Makasi koko ajan rauhallisesti ja tyytyväisen oloisena. Pari kertaa otti ilmasta hajuja, mutta muuten oli todella levollinen. Ekasta käskystä ylös. Arvosana 10.

Näiden kahden jälkeen olin onnellinen. Mun jännitys loppui ja autolle mentäessaä juteltiin, että nyt pidetään hauskaa. Niin me pidetiinkin! 

Seuraamiset oli hyviä. Näistä olen tyytyväinen. Ritni teki hirvittävässä imussa enkä usko, että sakotti tiiviydestä. Käännökset oli hienot ja teki ne juuri kuin on opetettu. Veikkaan, että yksi piste tippui siitä, kun juoksusta käyntiin siirtymisessä laskee perää aika alas ja joskus se saattaa istahtaa. Tunsin että laski, mutta en tiedä miten alas. Tarvii pitää huolta etten tee niin isoa askeleen muutosta, jolloin ei tee sitä. Avosana kummastakin seuraamisesta 9.

Liikkeestä maahanmenoa ennen tein kädellä pyöräytyksen, josta rouva tuomari ei pitänyt. Hänen mielestään leikin koiran kanssa.  Noh, oli alustavassa osuudessa eli seuraamisessa niin tiivis, että tiesin etten saa sitä maahan kevyellä käskyllä hengityksellä. Käänsin katsetta tarkoituksella aika voimakkaasti ja teki nopean sukelluksen. Mainitsi myös mun katseesta arvosanan yhteydessä. Nyt ei siis puhuta mistään kumarruksesta vaan vilkaisusta silmillä. Sivulle ensimmäisellä. Arvosana 8. 

Luoksetulossa oli vekkuli. Jätin Ritnin istumaan (?) ja mun kääntyessä ympäri, se oli valahtanut maahan. Kutsuin sitä "Ri-sivu", se lähti tulemaan ihan kunnon laukalla ja nätisti suoraan sivulle. Eihän se nyt tullut sata lasissa kuten normaalisti, mut näytti epävarmalta koska lähti maasta ja sehän on hänen oppiman mukaan väärin. Vauhdissa ei siis noin ulkopuolisen silmin varmaan ollut mitään moitittavaa. Omaa kriittisyyttä vaan. Arvosana 8.

Liikkeestä seisomisessa teki ilmeisesti nopean pysähdyksen. Istuminen oli vähän hidas, joten oisko tästä tippunut piste... Arvosana 9.

Estehyppy oli hieno. Ei liikuttanut yhtäkään tassua ja teki lennossa hienon käännöksen seis-käskystä. Arvosana 10.

Kokonaisvaikutelma 8. KOSKA rouva oli sitä mieltä, että kehuin koiraa liikaa liikkeiden välissä. Tein sen tarkoituksella, koska halusin, että Ritnille jää hyvä ja hauska fiilis sen ensimmäisistä kisoissa. Eihän se sitä olis tarvinnut, mutta tietoisesti toimin niin. Hän sanoi, että se on kiellettyä sääntöjen mukaan. Ehkä voidaan sitte olla tylsempiä ylemmissä luokissa.  Musta on kuitenkin aika julmaa sanoa alokasluokassa ekaa kertaa kilpailevalle noin... Sitte on niitä matkalaukkukoiria joita ei oo palkattu kiitoksella ikinä kisoissa ja sen näkee. Me mennään näillä ja ollaan sitte SM-kisoissa maltillisempia. heheh 

Veikkaan, että meille kummallekin jäi sairaan hyvä mieli ja tämä kokemus on hyvä pohja tulevaisuudelle. Nyt ainakin tiedän, että se nousee kisoissa enemmän ja yrittää vielä kovemmin. Omat virheet kun saa kuriin niin alkaa olla kiitettävä paketti. Nyt vaan ihastellaan pikkukoiran ekaa pystiä! Aikast hienoa! 

 

Loppukevennyksenä paimennusvideo toukokuulta 2010. Kyseessä paimennuskesän avaus. 

Tässä linkki: http://www.youtube.com/user/TheRitni#p/a/u/0/pURhYcYKqHY