Olen ihan unohtanut mainita, että Ritu pyörähti Heinolassa näytelmissä ennen luustokuvauksia. Näytelmissä ei sen suuremmin kehumista ollut, joten siitä syystä olen varmaan tämän asian halunnut unohtanutkin.  Ritni käyttäytyi hienosti. Sillä oli uus valkoinen näyttelyremmi ja oltiin pesty se edellisenä päivänä Tigin mansikkashampoolla. Ei auttanut. Tulitiin T taskussa kotiin, vaikka H oltaisiin tarvittu. Huojentavaa oli tässä se, että kaikki muut työlinjaiset bortsut saivat hylätyn, eli oltiin aikast vahvoilla ton suhteen.  Tarvis vaan olla oma luokka näille kummajaisille!

Tuomarina oli Zeev Trainin Israelista. En suosittele, jos omistaa työkoiran. Kaveri ei edes koskettanut Ritniä, eikä tutkinut sen rakennetta tarkemmin. Oli aika kummallista. En kuitenkaan ota tästä nyt mitään painetta vaan ilmoon sen sitte vaikka avoimeen luokkaan. Saa se sen Hoon jostain, se on ihan varma!

Arvostelu meni kutakuinkin näin: Ei kovin tyypillinen bordercollie. Vähäinen turkki. Leikkaava purenta. Täydellinen ylälinja. Matala rinta. Suora edestä. Liikkeessä askeltaa takaa ristiin (?). 

En ihan tajunnu tota viimeistä, mut kai se on suomeks, että pihtikinttu.  

Noh, seuraavana päivänä oli ne luustokuvat sekä silmät ja nyt ollaan saatu viralliset tulokset. Tämä oli se tärkeämpi uutinen meille. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0!!! Silmät nyt oli jo todistetusti terveet sekä pentuna että nyt tällä reissulla. 

Ollaan oltu muuten treenitauolla, koska oltiin reissussa Amerikassa ja perjantaina tultiin kotiin. Paimennuksia olen ahkerasti varaillut ja samoin AVO:n kisat on 19.9 Ikaalisissa. Kurtin Juha tuomarina. Mulla ois paikka myös sillon lauantaina myös Kokkolaan, mutta saapi nähä mitä teen... Katellaan. 

Paimennettu ollaan sen verran nyt kesän aikana, että kurinpalautus on tuottanut tuloksia. Viime kerralla Marika oli sitä mieltä, että Ritni on valmis tekemään ihan ihka oikeaa rataa.  Voi pyhä jysäys. Hetki sitten mulla oli kaverina vielä ruskea-valkoinen porsas, joka maistoi joka lampaan villoista tasaseen tahtiin. Nyt sen kanssa on kuitenkin tehty jo hakukaaria ja ajaa kovin hienosti ja maltilla. Häkissäkin osaa käyttäytyä eikä testata suojeluominaisuuksiaan. Tavoitteena ois ens kesänä päästä sitte kisaamaan tässä lajissa. 

Agility on olemassa, mutta sen suurempia tavotteita sen suhteen en osaa nyt edes asettaa. On vielä niin paljon tehtävää, enkä ole halukas viemään sitä kisoihin ennen ku voin oikeesti luottaa sen osaamiseen. Se hyppää ja hyppää hienosti kun haluaa, mutta vauhti on hirmunen. HUI. Tarvitaan jarrutustreeniä ja mun liikkumiseen tottumista. Se menee helvetillistä kyytiä ja keväällä sainkin sen vietin hienosti laskemaan ja päästiin tekemään taas maltilla, mutta kesän kimppatreeneissä se musta taas nousi. Noh, kimppatreenit on taas kevääseen saakka historiaa, joten enköhän saa sen kuosiin ens kevääseen mennessä. Houp souuuu!! 

Tulihan siinä niitä tavotteita joka lajista sittenkin! Kerrataanpa ne nyt tähän vielä ylos: 

TOKO: Tavoitteena kisata EVL:ssä ens keväänä kun lumet on lähteneet. 

AGILITY: Tavoitteena saada liikkuminen ja ratavarmuus kuntoon niin, että keväällä voitais startata. 

PAIMENNUS: Nyt treeniä alle vaan paljon ennen lumia ja talvella tekniikkatreeniä maneesissa. Kesällä 2011 kisoihin.

 

Ens kevääseen/ kesään on lyöty paljon panoksia ja odotuksia. Joten aurinkoisia kelejä odotellaan ja hyviä treeni-ilmoja!